Hagyomány és gasztronómia (képgalériával)2019. június 16. (vasárnap) 15:42 - Városnews/8230_0_300.jpgTizenharmadik alkalommal rendezték meg a Bográcsos Főzőversenyt Táblában. A gasztronómiai megmérettetés mellett számos program várta az érdeklődőket az Apáczai Csere János Általános Iskola udvarán. Idén tizenöt csapat mérte össze tudását a rendezvényen. A zsűri döntése szerint idén Horkayék magyar gulyása és marhapörköltje, áfonyaszósszal és knédlivel tálalva lett a legjobb.

A júniusi rekordhőség ellenére most is tüzet raktak a versenyzők a táblai XIII. Bográcsos Főzőversenyen. Az idei megmérettetésen tizenöt csapat vett részt, akik már a reggeli órákban megkezdték az ételek készítését. Az eseményt az egyik szervező és egyben a településrész területi képviselője, Csutor László nyitotta meg.

„A hőség ellenére jól érzik magukat az emberek, lassan készen vannak az ételek, a zsűri elé kerülnek, és nemsokára eldől az, hogy ki milyen munkát végzett az egész délelőtt folyamán. Mi a szervezők úgy gondoljuk, hogy a látottak alapján megtettünk mindent annak az érdekében, hogy Ózd város peremkerületi rendezvényéhez híven egy nagyon komoly rendezvényt állítsunk elő” - mondta Csutor László, szervező, területi képviselő.

A főzőversenyen számos különböző étel készült, minden csapat más és más ízekkel próbálta elnyerni a bírák tetszését. Többen gulyást főztek, sokan használtak vargánya gombát, ami a környéken is honos, de pár különleges, egyedi étel is készült. Az ételeket idén négy zsűritag pontozta, köztük Eke István helyi vállalkozó, aki emellett a rendezvény fővédnöke is volt.

„Azt gondolom, hogy az a tizenöt csapat, aki kijött és színvonalas ételekkel és színvonalas produkciókkal kápráztatta el a zsűrit, köztük engem is, megérdemlik a nagy elismerést, egy virtuális tapsot. Nagyon jó a rendezvény, egy igazi közösségteremtő és összekovácsoló erejű: Bízom abban, hogy Csutor László képviselő úr a továbbiakban is jó egészséggel tovább tudja majd folytatni ezeknek a rendezvényeknek a megszervezését és lebonyolítását” - hangsúlyozta Eke István, helyi vállalkozó, fővédnök, támogató.

A versenyen minden csapat kapott oklevelet és egy-egy üveg pezsgőt a részvételért, az első három helyezett pedig pénzjutalomban részesült. A zsűri kóstolója után jó pontokat kapott több vargányagombás étel is, a fődíjat viszont egy különleges étel nyerte el, amelyet a Szlovákiából érkező Horkayék csapata készített.

„Mi a szlovákiai Gömörhorkáról érkeztünk. Marhapörköltet, illetve magyar gulyást főztünk áfonyaszósszal, illetve knédlivel, így is tálaltuk a zsűri elé” - nyilatkozta Balázs Dávid, versenyző.

A főzőverseny mellett számos program várta az érdeklődőket. Fellépett Mészáros-Varga Judit, a Cappuchino Partyzenekar, illetve MC Hawer és a Tekknő is. A zenei előadásokon kívül pedig a fiatalok teqball versenyen vehettek részt, de volt ugrálóvár, fagylalt és rengeteg érdekesség is.


230_0_t 230_1_t 230_2_t 230_3_t
230_4_t 230_5_t 230_6_t 230_7_t
230_8_t 230_9_t 230_10_t 230_11_t
Vissza