Közelgő határidő2019. július 5. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/8305_0_300.jpgMég egy hétig módosíthatnak a jelentkezési sorrenden azok a diákok, akik a felsőoktatásban szeretnék folytatni tanulmányaikat. Eredetileg július tizedikén járt volna le a határidő, de azt két nappal, július tizenkettedikéig meghosszabbították.

A változtatásra az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában van lehetőség. Az egyes jelentkezési helyek mellett található nyilak segítségével, majd a Mentés gombbal kell rögzíteni a módosításokat. Az így létrejött kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe, a feldolgozás állapotát pedig a Kérelmek menüpontban lehet nyomon követni. Ameddig a kérelmet fel nem dolgozzák, addig az eredeti sorrend látható, az új sorrend az elbírálást követően jelenik meg az E-felvételi felületén. Fontos tudni, hogy csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni, vagyis nem lehet új képzést megjelölni, intézményt vagy szakot módosítani. A döntést érdemes alaposan átgondolni, ugyanis változtatni csak egy alkalommal lehet. Ózdon a Miskolci Egyetem Kihelyezett Tagozatának három képzésére lehet jelentkezni. Ezeket sokan nem az első helyen jelölték meg. A sorrendmódosításra még nekik is megvan a lehetőségük.

„Azt, hogy ilyen képzési lehetőség van a városban, nagyon jónak gondolom. Közel van, a diák itt maradhat, anyagilag nagyon-nagyon sokat jelent neki az, hogy nem kell Miskolcra, Egerbe vagy Budapestre elmennie felsőfokú tanulmányokat végezni. Mindhárom szak, amit most is meghirdettünk az egyetemmel karöltve, illetve amelyek már az eddigi tanévekben is működtek, keresett a munkaerőpiacon” - hangsúlyozta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

Kép forrása: Facebook

Vissza