Járható utak (képgalériával)2019. július 5. (péntek) 19:00 - Városnews/8307_0_300.jpgMintegy kétszázötven méteren kapott friss aszfaltburkolatot Táblában a Hunyadi János utca ma délelőtt. Az önkormányzati útfelújítási program keretében a Tábla útig terjedő szakasz újult meg. Csutor László, a terület képviselője elmondta, hogy hamarosan a Jókai Mór út is sorra kerül, ám az egy másik keretből. A kivitelező cég munkatársai jól haladnak a munkákkal, párhuzamosan a város egyéb területein is tevékenykednek.

Szennán a Damjanich út teljes szélességében megújulhatott, egészen a Fráter György utcáig az önkormányzati útfelújítási program keretében.

„Folytatódnak az aszfaltozások városunkban, a Damjanich útnak már elkészült mindkét pályája, eközben a Körtevölgy utat is leaszfaltozták, aszfaltozás van a Szenna utcán és Tábla térségében is. A vállalkozó gyorsan halad, és jó munkát végez, bízom benne, hogy minden lakosnak az örömére, hiszen már régóta igényelték ezek az utak a teljes javítást. Kátyúzással már nem lehetett megoldani azt a problémát, amelyek találhatóak voltak rajta, és ezt folytatni kell a jövőben is, hiszen a városban még nagyon sok olyan utca van, ami új aszfaltot kíván” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Munkagépek jelentek meg Táblában ma reggel a Hunyadi János utcában, itt mintegy kétszázötven méter hosszan, három, három és fél méter szélességben, valamint öt centiméter vastagságban kap új aszfaltot az út. A terület képviselője elmondta, hogy ebben az utcában több vállalkozó is lakik, akik tehergépjárműveikkel a ház előtt szoktak parkolni, ám ő időben tájékoztatta az itt élőket a gördülékeny munkavégzés érdekében. Így a kivitelező cég dolgozói nem ütköztek akadályba a feladat elvégzése során.

„Beletartozik a padka javítás is, azt is el tudtuk intézni ebből a pénzből, elég sokat kellett tárgyalnunk emiatt. Először ezt nem akarták megcsinálni, de úgy alkudtunk, hogy jó legyen nekünk is, a Tábla városrészben élőknek pedig még jobb. Főként azért, mert ez a két utca annyira el volt használódva már, hogy igencsak kellett a lakosságnak, hogy normális úton tudjon közlekedni. Én mint területi képviselő rettentően örülök annak, hogy végre a mi területünkön is elkezdődtek az aszfaltozások, nemcsak a városnak a belső részeit aszfaltozzák, hanem a peremkerület is kap normális utcát” - nyilatkozta Csutor László, területi képviselő.

Hamarosan a Jókai Mór út is új aszfaltborítást kap, ám annak költségei már a terület képviselőjének pénzügyi keretét terhelik majd. A csatornázási munkálatok is igen megviselték már ezt a részt. Itt minél hosszabb szakaszt szeretnének kijavítani. Kétszáz-kétszázötven méter szerepel az előzetes tervek közt. A távolabbi cél pedig, hogy Sziklás tetőről is eltűnjenek a kátyúk. Egyébként a városrész folyamatosan szépül, ma az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola udvarán is felújítási munkálatok zajlottak. Itt egy helyi vállalkozó szakemberei mintegy négyszáz négyzetméteres területet látnak el térkőborítással, amelyet a tankerület finanszíroz. Az útjavítás tekintetében egyébként Centertől Bánszállás felé tartva is tapasztalható pozitív változás, jelentős szakaszon kapott új aszfaltborítást a terület tegnap. A feladatok párhuzamosan zajlanak, ma a Városközpontban a Meggyesi feljáró felől megközelíthető Bethlen Gábor utcában is zúgtak a munkagépek, ugyanis erre a szakaszra is ráfért már a felújítás.


307_0_t 307_1_t 307_2_t 307_3_t
307_4_t 307_5_t 307_6_t 307_7_t
307_8_t 307_9_t 307_10_t 307_11_t
307_12_t 307_13_t 307_14_t 307_15_t
307_16_t 307_17_t 307_18_t 307_19_t
307_20_t
Vissza