Blues a templomban (képgalériával)2019. július 14. (vasárnap) 17:44 - Egyháznews/8332_0_300.jpgRendhagyó koncertet tartottak az ózdi Evangélikus Templomban. Tóth Melinda szervezésében a City Blues Band örvendeztette meg a hallgatóságot, az eseményen több hazai és külföldi sláger is felcsendült. A lelkész szerint mindenkinek lehetőséget kell biztosítani a bemutatkozásra.

Szinte színültig megteltek az ózdi Evangélikus Templom padsorai, ám ezúttal nem a megszokott istentiszteletre érkeztek az érdeklődők. Az esemény keretein belül ugyanis a City Blues Band elnevezésű zenekar mutatta meg tehetségét a nagyközönség előtt. A helyiekből álló banda még 2017-ben kezdett el együtt zenélni.

„Egyelőre csak feldolgozásokat játszunk. Általában az elég pörgős rock, illetve blues dalokat részesítjük előnyben, azokat szeretik főként játszani a zenekar tagjai. A mai alkalommal természetesen eltérünk egy picit ettől a repertoártól, tiszteletben tartva ezt a nem mindennapi helyszínt” - mondta Sike Gábor, a City Blues Band zenekarvezetője.

Első hallásra érdekesnek tűnhet a programmal kapcsolatos helyszínválasztás. Tóth Melinda evangélikus lelkész szerint azonban nemcsak az orgona töltheti meg a templomot értékes zenével.

„Bízom benne, hogy az eseményre olyanok is érkeztek, akik még nem voltak itt a templomunkban, de ezzel a zenével a szívüket szeretnék melengetni. Ezáltal egy újfajta közösség is létrejöhet. Nekem mindig fontos az, hogy meg tudjunk szólítani embereket” - hangsúlyozta Tóth Melinda, evangélikus lelkész.

A zenekar a későbbiekben is folytatja majd a koncertezést. Legközelebb augusztusban találkozhatnak velük az érdeklődők Borsodnádasdon egy családi nap keretein belül.


332_0_t 332_1_t 332_2_t 332_3_t
332_4_t 332_5_t 332_6_t 332_7_t
Vissza