Gépes csalók2019. július 24. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/8365_0_300.jpgHelyi vállalkozót is megkárosítottak a „gépes csalók”. Egy villamosipari üzletben végkiárusítást hirdettek meg, ezután négy férfi érkezett az üzletbe, ahol nagy tételben szerettek volna vásárolni. Később milliók helyett 170 ezer forint értékben vittek el termékeket, de csak az előleget, 70 ezer forintot kapott meg a vállalkozó.

Az egyik helyi vállalkozó még 2018 elején hirdetett meg végkiárusítást villamosipari eszközökkel foglalkozó üzletében. Pár nap múlva négy férfi jelentkezett a boltban, akik nagy tételben szerettek volna vásárolni, több millió forint értékben. Végül kisebb vezetékeket vásároltak, kevesebb összegért.

„Ennek a bruttó értéke 340 ezer forint volt, de féláron adtam, mivel végkiárusítás volt, tehát féláron ez 170 ezret jelentett, amiből 70 ezret kifizettek, mondván, hogy csak annyi pénz van náluk” - mondta Kovács József, helyi vállalkozó.

A csalók az előleg kifizetése után távoztak, a maradék összeget azonban nem adták át a megígért időpontban. A vállalkozó telefonon próbálta elérni őket, de miután nem sikerült, később a rendőrségen tett bejelentést. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre a következő választ adta az üggyel kapcsolatban:

„Az Ózdi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egyelőre ismeretlen tettessel szemben” - áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság válaszában.

A gépes csalók néven elhíresült férfiak egymás közt ismeretlen nyelven beszéltek, feltehetőleg ukránul. A vállalkozó azonban kivette a beszélgetésből, hogy Jászberényben is készülnek hasonló vásárlásra. Miskolcon is történt ilyen eset, ott nemrég kapták el az elkövetőket, akik feltehetőleg megegyeznek az ózdi üzletet megkárosítókkal.

Vissza