Ózd Rally (képgalériával)2019. augusztus 22. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/8435_0_300.jpgSajtótájékoztatót tartottak a Steelvent Ózd Rally-val kapcsolatban a Tiszti Kaszinóban. Ebben az esztendőben is több mint száz páros áll rajthoz a viadal során. Holnap este a hivatalos prológgal kezdődik a nézőket is érintő program, majd szombaton három környékbeli gyorsasági szakaszon mérik össze gyorsaságukat a párosok. Vasárnap hevesi és nógrádi utakon zárul a viadal.

Városunk immár negyedik esztendeje ad otthont az első osztályú ralibajnokság egyik futamának. Az érdeklődők szélesebb körű informálása miatt sajtótájékoztatót tartottak a Tiszti Kaszinóban a szervezők és három versenyzőpáros részvételével. A megjelenteket városunk polgármestere köszöntötte.

„Nagyon sok segítséget kaptunk az MNASZ-től már a kezdetek óta. Bízom abban, hogy a jövőben is folytathatjuk az ózdi ralit. Az elmúlt évek most már bizonyságul szolgálnak, hogy nagyon nagy érdeklődés van a térségben a technikai sportok iránt” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Berényi Ákos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség rali szakágvezetője szerint fontos az ózdi verseny. Kiemelte emellett, hogy több mint száz páros vesz részt a száguldásban, ez a létszám is bizonyítja a bajnokság színvonalát.

„Szerintem egy olyan helyszínen vagyunk, ami nagyon fontos nekünk a bajnokság szempontjából. Ez a régió rendelkezik azokkal a gyorsasági szakaszokkal amit a versenyzők élvezni tudnak, és minden adott, hogy egy jó versenyt teljesítsenek” - mondta Berényi Ákos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség rali szakágvezetője.

A verseny főszervezője elmondta, hogy nincs sok változás a korábbi évek gyakorlatához képest. Idén is pénteken este tartják a prológot a Városi Stadionban, majd szombat reggel a királdi körrel indul a viadal. Fontos, hogy a tökszögi részen csemetetelepítés miatt korlátozzák majd a nézői jelenlétet, persze úgy, hogy a kilátogatók így is élményekkel gazdagodva térhessenek haza.

„Van egy Hangony-Domaházánk, ami utoljára azt hiszem, hogy 2009-ben szerepelt. Azóta egy új aszfaltot kapott ez a szakasz, és elég gyors a pálya. Ilyennek is kell lennie, hiszen ettől verseny a verseny. A Domaháza-Zabart szintén nem kell bemutatni azt gondolom senkinek, hiszen minden évben szerepel. Ha nem is az első osztálynak, de a Rallye 3-nak mindenképpen” - fogalmazott Adamovits Márk, főszervező.

A bajnokságot jelenleg vezető Vincze Ferenc és Bacigál Igor párosa 33 pontos előnyt autózott ki a jelenleg második Balogh Jánosék előtt. Az éllovasok szerint a királdi kör és a mátrakeresztesi gyors lehet a vízválasztó a helyezések szempontjából.

„Kedvesek nekem ezek a gyorsaságik, tavaly sikerült megnyernek ezt a versenyt. Én azt gondolom, hogy idén is pályázhatunk erre a címre, de vannak rajtunk kívül olyanok, akik ugyan így gondolkoznak. Én úgy gondolom, hogy egyetlen pálya sem okozhat túl nagy meglepetést” - mondta Vincze Ferenc, versenyző.

A futamon ezúttal is láthatunk majd helyieket. A Riskó Dániel-Bíró Péter páros szerint attól függetlenül, hogy lakhelyükhöz közel eső pályákon autóznak majd, nem lesz egyszerű dolguk.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is el tudunk indulni az idei Steelvent Ózd Rally-n a Peugeot-val. Igaz, hogy ez nem a kupasorozatunk része, viszont az RC4-es kategóriában tudunk autózni, és reméljük, hogy minél jobb eredményt tudunk elérni” - hangsúlyozta Riskó Dániel, versenyző.

A versenyzők, a sportbírók és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség munkatársai csütörtök este labdarúgásban mérték össze tudásukat a Városi Stadion műfüves pályáján.


435_0_t 435_1_t 435_2_t 435_3_t
Vissza