Vasárnap verseny (képgalériával)2019. augusztus 22. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/8436_0_300.jpgRekordszámú nevezés érkezett be a hétvégi IX. Ózdi Triatlon Versenyre. A vasárnapi megmérettetés előkészületei jól haladnak, a strand területén már áll a depó, az Ózdi Sport- és Élményközpont dolgozói az utolsó simításokat végzik. Ezúttal összesen 227 sportoló feszül egymásnak városunkban.

Városunkban már közel egy évtizedes hagyománya van a megmérettetésnek, idén augusztus 25-én, vagyis ezen a héten vasárnap rendezik meg a kilencedik kiírást. A főszervező, a versenyigazgató, valamint a sportközpont ügyvezetője ma délelőtt a strandon egyeztetett.

„Minden tökéletesen halad, a szövetség felé megtörténtek a hivatalos bejelentések. Itt pedig a konkrét fizikai előkészületekről bizonyosodtam meg. Mind a depó, mind pedig a strand rendelkezésre áll, és idén is csodálatos körülmények várják a versenyzőket” - emelte ki Vitális István, a IX. Ózdi Triatlon Verseny főszervezője.

A strand területe központi szerepet kap majd a hétvégi versenyen. Itt rajtolnak, és itt is érnek majd célba a versenyzők, így számos munkálatot is itt kell elvégezniük a szakembereknek.

„A strand területén lesz kialakítva a depó, valamint a befutókapu, illetve a start is természetesen itt lesz a medencében. A mi feladatunk, hogy berendezzük a medencéket sávelválasztókkal, a depó kialakítása, hogy a kerékpárokat el tudják helyezni a versenyzők, valamint a befutásnál, a célkapunál az egyéb feladatok ellátása. Tulajdonképpen a verseny jelentős része itt fog lezajlani, hiszen a nézők is itt lesznek a legtöbbet. Az a feladatunk, hogy itt mindenki jól érezze magát, és kiszolgáljuk a versenyzőket és vendégeket” - hangsúlyozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Míg az úszás a strand medencéjében, a futás pedig a tó körül zajlik, addig a kerékpározásra kijelölt 3,6 kilométeres szakasz érinti a Bolyky Tamás utat, a Pap utat, a Március 15. utat, a Brassói utat és a Bolyki főutat is. Ezért a verseny időtartama alatt lezárásokra kell számítani. A bringások már jól ismerik ezt a pályát.

„Nagy kihívás nem lesz benne, talán csak annyi, hogy a szél tudja nehezíteni számukra a versenyt. Valamelyik oldalon mindig befúj az igen erős szembeszél, de ezt a másik oldalon visszakapják hátszél formájában. Gyors pályára lehet számítani most is” - mondta Frölich Tamás, a IX. Ózdi Triatlon Verseny versenyigazgatója.

A IX. Ózdi Triatlon Verseny idén is nevezési rekordot döntött. Ezúttal 27 településről érkeznek a sportolók, egyéniben 143-an állnak rajthoz, és 28 váltó is jelezte részvételi szándékát. Ez azt jelenti, hogy összességében 227-en versengenek egymással és a stopperrel, számos különböző kategóriában. Az első rajt délelőtt tíz órakor lesz, az utolsó futam délután kettőkor startol. Vitális István főszervező szerint izgalmas verseny várható, így nézőként is érdemes kilátogatni.


436_0_t 436_1_t 436_2_t 436_3_t
436_4_t 436_5_t
Vissza