Környezetbarát töltőállomások (képgalériával)2019. augusztus 22. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8437_0_300.jpgHasználatra készek az elektromos töltőállomások. A Jedlik Ányos Terv keretein belül megvalósult fejlesztésnek köszönhetően a város különböző pontjain található három új egység segítségével mostantól az elektromos vagy hibrid hajtású járművek is tölthetőek Ózdon.

Júliusban még félkész állapotban voltak az ELMŰ-ÉMÁSZ Cégcsoport szakemberei által telepített elektromos töltőállomások. A Jedlik Ányos Terv keretein belül megvalósuló fejlesztés célja, hogy a városban élők és az Ózdon áthaladók is fel tudják tölteni környezetbarát autójukat.

„A jövő Ózdon is elkezdődött, hiszen három új elektromos töltőállomást tudtunk telepíteni a városban. Ennek köszönhetően most már Ózd is felkerült az elektromos töltőállomások térképre, ami nagyon fontos azoknak, akik elektromos autót használnak, hiszen a hatótávolságuk még nem túlzottan van szabadjára eresztve ezeknek az autóknak, így fontos, hogy akár az úti céljukon, akár az úti céljuk közben állomásként legyen olyan hely, ahol az autókat tölteni tudják, így most már Ózdon is van erre lehetőség” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az új állomásokon egyszerre két elektromos vagy hibrid autót is lehet tölteni. A szerkezetek váltóárammal működnek, és 22 kW-os töltést tudnak leadni, amely a rácsatlakoztatott gépjármű típusától függően körülbelül négy óra alatt képes feltölteni az akkumulátort. A folyamatot egy, a gépeken feltüntetett telefonos applikációval lehet vezérelni, illetve nyomon követni.

„Azt a célt szolgálják, hogy egy ügyfél, aki megérkezik Ózdra és valamilyen elintézni valója van, vagy csak kirándulni jött ide, az fel tudja az autóját tölteni pár óra alatt, és tovább tudjon menni. Tehát nem az a célja, hogy egy átutazó ügyfél 20 perc alatt feltöltse az autóját, hanem célállomás töltő, ennek megfelelően lettek a helyszínek is kiválasztva” - mondta Pálfy Barnabás, az ELMŰ-ÉMÁSZ Cégcsoport e-mobilitás portfólió menedzsere.

Összesen három helyszínen telepítettek elektromos töltőállomást városunkban. Így találhatunk egyet a városközponti nagyparkolóban, a Bolyki főút melletti parkolóban és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában, az Olvasó és a Kaszinó közvetlen közelében is. Ezeket egyelőre ingyenesen használhatják az autósok.


437_0_t 437_1_t 437_2_t 437_3_t
437_4_t 437_5_t 437_6_t
Vissza