Járható utak (képgalériával)2019. augusztus 23. (péntek) 19:00 - Városnews/8439_0_300.jpgElkészült a friss aszfaltburkolat, valamint a padkarendezés is befejeződött Kisamerikában. A város ezen részén korábban egyáltalán nem volt még aszfalt, így az itt élők számára különösen esős időben volt problémás a közlekedés. Ezzel párhuzamosan a távhővezetékkel kapcsolatos gondok is megoldódnak a napokban.

A múlt héten még nehezen járható volt az út Kisamerikában, a gödrökben megállt az esővíz, amit aztán az autók felcsaptak a házfalakra. Az itt élők régóta panaszkodtak már a körülményekre. Az idén elfogadott, 176 millió forintos útfelújítási keretből azonban ezt most sikerült megoldani. Közel négyszáz méter hosszan, két és fél méteres szélességben készült friss aszfaltburkolat.

„Egy képviselő számára mindig nagyon nagy öröm, ha valami újat tud létrehozni, és szerintem ezzel a lakosság is így van. Az öröm még nagyobb, ha egy olyan helyen tudunk aszfaltburkolatot létrehozni, ahol még soha nem volt. Kisamerika ilyen helynek számít, a hátam mögött lévő útszakasz az előző időszakban hepehupás, gödrös és szinte járhatatlan volt. Most meg tudtuk azt valósítani, hogy szilárd aszfaltburkolattal láttuk el az utcát teljes hosszában és szélességében” - hangsúlyozta dr. Kósné Dargai Rita, területi képviselő.

A Kisamerika soron lakók örültek az új útnak, azt mondják, régóta fennálló probléma oldódott most meg.

„Örülünk neki, mert csupa gödör volt, tele volt vízzel, az ablakra teljesen felcsapták az autók. Hát hogyne örülnénk neki” - nyilatkozta Vangor Gyuláné.

Mára már nemcsak az aszfaltozás, hanem a padkarendezés is elkészült, az út melletti részt jól tömörített agyagos murva borítja. Ezen kívül egy másik probléma is hamarosan megoldódik.

„Más fejlesztés is történik ebben az utcában, hiszen panasz volt a lakók részéről, hogy a távhővezeték szigetelése elkezdett lebomlani. A Távhő munkatársai azonban elkezdték a munkát, leszedték azokat az elemeket a vezetékről, amelyeket a szél elkezdett széthordani. Új szigetelést kap ez a vezetékhálózat. A legfontosabb problémák, úgy néz ki, most megoldódnak itt, Kisamerikában” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Az idei önkormányzati útfelújítási program már a végéhez közeledik, a kijelölt útszakaszok jelentős része már elkészült. A képviselő-testület a közelmúltban rendkívüli ülésen döntött újabb utak és járdák rendbetételéről, 21 millió forint értékben.


439_0_t 439_1_t 439_2_t 439_3_t
439_4_t 439_5_t 439_6_t

 

Vissza