Ön választ, mi segítünk (képgalériával)2019. augusztus 23. (péntek) 19:00 - Híreknews/8441_0_300.jpgTöbb mint tizenkilencezer szavazattal a Kék Óvoda – Színes Világ Alapítvány nyerte az egyik áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” pályázatát. A vállalat már hatodszor hirdette meg a lehetőséget, és egyre nagyobb érdeklődés övezi programjukat. Kezdeményezésük keretében 42 és fél millió forinttal támogatják 61 körzet, összesen 181 közösségi projektjét.

A benevezett intézmények és alapítványok képviselői ma az áruház egyik irodájában ültek le beszélgetni a program tapasztalatairól és terveikről, majd a vásárlótérben zajlott az ünnepélyes eredményhirdetés. A nyertesek átvették a támogatást jelképező táblát, és emellett egy ajándékcsomagot is kaptak a helyi áruház új igazgatójától. Ugyanis a Brassói úti bevásárlóközpontot augusztustól egy hölgy, Szederkényi Dóra irányítja. Bár az Ózdi Béketelepi Óvodák pályázata nyerte el leginkább az ózdi vásárlók bizalmát, akik „szuper játszóteret” képzeltek el óvodásainak, de mivel összevont körzetben lehetett szavazni, vagyis Kazincbarcikán is voksolhattak a vevők az összesített eredmények a Kék Óvoda Színes Világ Alapítványát hozták ki győztesként. Pontosan 19.173 zsetont dobtak be utóbbiak kezdeményezésére, így a négyszázezer forintot ők nyerték, míg előbbi intézmény kétszázezer forintot tudhat magáénak. Az első helyezett alapítvány képviselője Juhász Tamásné elmondta, hogy már nem először próbáltak szerencsét ilyen formában, sőt most harmadik alkalommal sikerült elhozniuk a fődíjat. Korábban sószobát alakítottak ki és mozgáskottát vásároltak, ez alkalommal a környezetvédelem fontossága került a középpontba.

„Egy olyan programot írtunk meg, amely több dologból tevődik össze. Szerepel benne az, hogy a gyerekek megismerjék a környezetüket, ehhez megfelelő eszközöket adjunk a kezükbe. Mikroszkópot, bogárleső készüléket. Közös kirándulásokon is részt veszünk, valamint interaktív előadás keretében ismerkednek meg a gyerekek a környezettel. Az óvoda udvarán fát ültetünk, és az is szerepel, hogy egy fűszernövénykertet kialakítsunk az óvodásokkal, ezt folyamatosan gondozzuk, és az ott megtermelt fűszernövényeket fel is használjuk, valamint egy érzékelő járdát is kiépítünk” - nyilatkozta Juhász Tamásné, az Ózdi Városközponti Óvodák intézményvezetője.


441_0_t 441_1_t 441_2_t 441_3_t
441_4_t 441_5_t 441_6_t 441_7_t
Vissza