Hamarosan becsengetnek (képgalériával)2019. augusztus 28. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/8450_0_300.jpgTöbben az utolsó napokra hagyják a tanszerek beszerzését városunkban. A kereskedők felkészülten várják a rohamot, amely a megszokottak szerint augusztus második felében és szeptember első hetében csúcsosodik ki. A kínálat bőséges, a lehetőségeknek leginkább a pénztárca szab határt. A legkisebbek szerint a legfontosabb szempont, hogy divatos legyen az iskolatáska, ám a szülők erről eltérően vélekednek.

Az iskolakezdés közeledtével egyre több szülő és gyerek időzik a füzetekkel, írószerekkel megrakott polcok között. Az egyik helyi hipermarketben sokan egy listával a kezükben sétálgattak. A tapasztalat azt mutatja, hogy augusztus legutolsó napjai a legforgalmasabbak minden évben.

„Augusztus 20-a után érezhetően megnövekszik a kereslet a tanszerek iránt, mivel ilyenkor jönnek haza a szülők a nyaralásokból, és ilyenkor próbálják megvenni a gyerekeknek az induláshoz a kezdőcsomagot. Mi idén is nagy választékkal készülünk. Körülbelül hatmillió füzettel, kétszázhetvenezer iskolatáskával és közel egymillió írószerrel várjuk a szülőket és gyerekeket” - nyilatkozta Paparó Tamás, a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. külső kommunikációs menedzsere.

A családok jó része az áruházakat járva próbál felkészülni az iskolaszezonra, mivel ott nagyobb kínálatból választhatnak, és gyakori akciókkal találkozhatnak. Szurdok Lora most kezdi a sulit, az Újváros Téri Általános Iskola padjait koptatja majd. Azt mondja, az iskolatáska szempontjából a legfontosabb, hogy az divatos legyen.

„Tollat, tolltartót vettünk, tulajdonképpen az egész nappali tele van cuccokkal. Na jó, félig” - mondta Szurdok Lora.

Ám a szülők a kinézeten túl más dolgokat helyeznek előtérbe, amikor kiválasztják a megfelelő darabokat.

„Nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb, van amiből az olcsóbb is megfelelő, de van olyan termék, amely kapcsán kifejezetten megmondták, hogy milyen fajtájú ceruzákat kell használni. Amiben pedig nem, ott szempont a praktikusság, mert nem biztos, hogy az ár a mérvadó” - nyilatkozta Szalári Adrienn.

Vannak, akik a nagyszülőket hívják segítségül. Zsuponyó Zoltán Lászlónénak három unokája van. Ők hat-, kilenc-, illetve tizenegy évesek. Bár korábban már megejtették a nagy bevásárlást, azért mindig akad olyan termék, amely kimarad a kosárból. Egyes iskolákban a pedagógusok tapasztalataik alapján javasolják egyes márkák beszerzését. Ez sokszor megkönnyíti a helyzetet.

„Megkaptuk a listát, hogy mit szeretnének a tanítónénik, így sokkal könnyebb, mert az ember tudja, hogy mit keressen, nincs probléma belőle, itt pedig mindent megtalálunk, amire szükségünk van. Csak még egy-két dolgot, ami a nagy sietségben kimaradt a listáról azt vásároljuk be most” - fogalmazott Zsuponyó Zoltán Lászlóné.

Egy kezdőcsomag 20-25 ezer forintba kerül, ez az ár nyilván változik attól függően, hogy ki milyen iskolatáskát választ, ugyanis abból már akár gerinckímélő és LED-es kivitel is vásárolható


450_0_t 450_1_t 450_2_t 450_3_t
450_4_t 450_5_t 450_6_t 450_7_t
450_8_t 450_9_t 450_10_t 450_11_t
Vissza