Őrzik emlékét (képgalériával)2019. augusztus 29. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/8459_0_300.jpgA közelmúltban elhunyt Tassonyi Ferencnek állítottak emléket a Városi Stadionban. Az egykori kiváló sportemberről teniszpályát neveztek el. Ezzel tisztelegnek munkássága, a helyi sportéletben betöltött szerepe előtt. Nemcsak az ózdi tenisz meghatározó alakja volt, a sport szeretetét gyermekeinek is átadta.

Szinte napra pontosan három évvel készült el a világítás az egyes játéktéren, így már az esti órákban is pattoghatott a labda. A napokban a pályát Tassonyi Ferencről nevezték el. A közelmúltban elhunyt sportember kiemelkedő szerepet játszott az ózdi teniszéletben.

„Úgy gondolom, hogy a jövő generáció számára fontos az, hogy olyan emberekről emlékezzünk meg, akik Ózdon a sportot felemelték. Tassonyi Ferenc életpályájának jelentős részét az ózdi tenisz gardírozása tette ki. Ennek köszönhetően a tenisz Ózdon jelentős sikereket hozott, és nagyon sok ember kikapcsolódását biztosította. A mögöttem látható pályán tartotta az edzéseit” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Tassonyi Ferenc tizennégy éves korában, 1958-ban kezdett aktívan sportolni, az asztalitenisz és a tenisz mellett kötelezte el magát. 1970-ben előbb asztalitenisz-, 1986-ban pedig teniszedzői képesítést szerzett. Az Ózdi Tenisz Clubnak ügyvezető elnöke is volt. A sportolni vágyó ózdiak évtizedeken át találkozhattak vele a stadion teniszpályáján.

„Egy olyan személynek szerettünk volna emléket állítani, aki a maga területén egyéniség volt. Az ő egyedi tudása és megjelenése már tükrözte azt, ahogy a teniszéletben működik az utóbbi évtizedekben. Meghatározó volt, hiszen ő volt az, aki a hetvenes-nyolcvanas években ennek megfelelő végzettséget szerzett a Testnevelési Főiskolán. Így az ózdi sportéletben is jelentős szerepet játszott, valamint az is említésre méltó, hogy a családjában folytatták ezt a hagyományt. Fia, Csaba is kiváló teniszező volt” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Tassonyi Ferenc emlékét mostantól egy plakett őrzi az egyes pálya kerítésén. A város ilyen módon tiszteleg több évtizedes munkássága előtt.


459_0_t 459_1_t
Vissza