Közeleg a tanév (képgalériával)2019. augusztus 29. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8460_0_300.jpgTizenhatodik alkalommal rendeztek Iskolakóstolgatót az Apáczai Csere János Általános Iskolában. A program célja, hogy a leendő elsősök kreatív feladatokon, illetve különböző játékokon keresztül ismerkedjenek meg a pedagógusokkal és az intézménnyel még a tanév kezdete előtt.

Az Apáczai Csere János Általános Iskolában pár nap múlva kezdetét veszi az új tanév. A táblai intézményben már egy héttel korábban megkezdődik a munka, ilyenkor rendezik meg az Iskolakóstolgató elnevezésű programot is. Az idén nyugdíjazott Szabó Józsefné után az új intézményvezető, Pénzesné Barta Krisztina is folytatja a hagyományt.

„Általában minden új megszokta kissé zavarni a gyerekeket, de így már picit biztosítva van az, hogy ismerős körülmények és ismerős emberek közé érkezik, ezáltal azokat a esetleges feszültségeket, gátlásokat fel tudjuk ezen a héten oldani, amivel érkeznének a diákok” - mondta Pénzesné Barta Krisztina, az Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője.

A program célja, hogy a leendő iskolások az óvodából érkezve már a becsengetés előtt megismerkedjenek a pedagógusokkal és magával az intézménnyel. A héten a fiatalok kreatív feladatokat oldanak meg, illetve különböző játékokat játszanak, ezáltal is betekintést nyernek az iskola mindennapjaiba. A gyerekek élvezik az Iskolakóstolgató foglalkozásait, elmondásuk szerint többen várják már, hogy elkezdődjön a tanév.

„Itt lehet tanulni, olvasni, írni, festeni, meg ilyen dolgokat” - nyilatkozta Nyíri Mirjam Katalin.

„Sokat tanulunk, megtanuljuk az ábécét, meg olvasni is” - hangsúlyozta Kocsis András.

„Sokat tanulunk, jó itt lenni. Jobb mint az óvodában” - fogalmazott Aszódi Krisztina.

A pedagógusoknak és az intézmény vezetőinek jó tapasztalatai vannak az Iskolakóstolgató programjaival kapcsolatban, hiszen már tizenhatodik alkalommal szervezték meg. Szeptemberben az iskola egy első osztályt indít, huszonhét fővel. Jövő hét hétfőn pedig az évnyitó után meg is kezdhetik a tanulást a leendő elsős diákok.


460_0_t 460_1_t 460_2_t 460_3_t
460_4_t 460_5_t 460_6_t 460_7_t
460_8_t 460_9_t
Vissza