Ózdi utánpótlás (képgalériával)2019. augusztus 30. (péntek) 19:00 - Sportnews/8464_0_300.jpgMegalakult az Ózdi Hétvölgy Focisuli. Az elnökség és az edzői stáb megtartotta az első, toborzóval egybekötött szülői értekezletet is, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt, és érdeklődtek a tervekről, célokról. Az edzések hamarosan elindulhatnak négy korosztályban, ózdi születésű, illetve helyi kötődésű szakemberek irányításával.

Az Ózd Városi Sportegyesület égisze alatt, annak szakosztályaként alakult meg egy héttel ezelőtt az Ózdi Hétvölgy Focisuli. Csütörtökön megtartották az első, toborzóval egybekötött szülői értekezletet is a tekecsarnokban. A munkát elnökként Féder József irányítja, aki maga is elkötelezett a labdarúgás iránt, bár az utóbbi időszakban inkább a futsal sportágban vállalt szerepet. Azt mondja, a lépést az indokolta, hogy a helyi labdarúgásban megváltozott a légkör.

„Volt egyfajta bizonytalanság, ami átszőtte ezt az egészet. Ekkor döntöttünk úgy, hogy a nagypályás foci az egy dolog, a felnőttcsapat, de a gyerekek képzését szeretnénk helyben, megfelelő szakemberek mellett megfelelő támogatás biztosításával megoldani” - mondta Féder József, az Ózdi Hétvölgy Focisuli elnöke.

Ahogy a szülői értekezleten is elhangzott, az ötlettel felkeresték a város vezetőit, akik támogatásukról biztosították az elnökséget. Melléjük álltak a helyi vállalkozók, az alelnöki posztra pedig Majoros Pétert, Majkát sikerült megnyerni. A tervek szerint négy korosztályban, U7-ben, U9-ben, U11-ben és U13-ban kezdődnek meg az edzések. Farkas Zsolt és Füleki Csaba szakmai koordinátorként felügyeli a munkát, és idővel a foglalkozásokon is besegítenek.

„Valószínűleg ezért is vagyunk itt, mert erre tettük fel valamilyen szinten az életünket. Gyerekkorunk óta Ózdon sportoltunk, bár volt, amikor el kellett menni máshova, de most itt vagyunk ismételten. Megpróbálkozunk ezzel a nagy feladattal. Amióta egy hete elindultunk, csak nyitott kapukat találunk, minden szinten. Ez minket is meglepett. Egyszerűen még nem találtunk olyan falat, amit le kellene dönteni. Azokat is le fogjuk dönteni” - hangsúlyozta Füleki Csaba, az Ózdi Hétvölgy Focisuli szakmai koordinátora.

A gyerekekkel ózdi, vagy a városhoz kötődő edzők foglalkoznak. A hétéveseket dr. Lélek Levente, az U9-et Török Richárd, az U11-et Sóskúti Balázs, az U13-at pedig Budai Tamás trenírozza. Megoldott lesz továbbá a gyerekek felszerelése és versenyeztetése, valamint terveznek egy téli Mikulás-, illetve egy tavaszi Nyuszi Kupát is. Az első értekezleten mintegy 90 szülő vett részt, és 74 futballistapalántát regisztráltak. Az edzések szeptemberben rajtolnak.


464_0_t 464_1_t 464_2_t 464_3_t
464_4_t 464_5_t 464_6_t 464_7_t
Vissza