Szákban az uszonyosok (képgalériával)2019. augusztus 30. (péntek) 19:00 - Sportnews/8465_0_300.jpgTelt házzal, vagyis tizenöt csapat részvételével rajtolt el a IV. Pontykalózok Ózdi Horgásztó Bojlis Kupa. A korábbi gyakorlatnak megfelelően most is negyvennyolc órán keresztül versengenek egymással a pacások. A végelszámolásba a 4 kg-nál nagyobb pontyok és amurok számítanak bele. A cél most is a legtöbb összsúly elérése, illetve a legnagyobb hal szákba terelése.

Tikkasztó melegben vette kezdetét a IV. Pontykalózok Ózdi Horgásztó Bojlis Kupa. A csapatok a kezdést jelző dudaszó után szinte egyszerre juttatták be a végszerelékeiket az előre elkészített etetésekre. A rendezvény sikerét egyébként jól mutatja, hogy évről-évre visszajárnak a pecások, mert ez idő alatt egy jó hangulatú közösség alakult ki. Emellett a szervezők most is gondoskodtak arról, hogy mindenki megtalálhassa számítását.

„Nagyon-nagyon sok támogatónk van erre a versenyre. Több vállalkozó ajánlott fel különböző díjakat. Emellett van egy olyan baráti poénunk, hogy a legnagyobb halat kifogó pacásnak egy köntöst kell viselnie addig, amíg a legnagyobb hal nála van. Emellett az első tíz helyezett csapat, illetve az utolsó részesül díjazásban. Szerintem érdemes küzdeni a helyezésekért” - mondta Ari „Lacibetyár” László, szervező, Ózdi Pontykalózok.

A végelszámolásba egyébként a 4 kilogrammnál nagyobb pontyok és amurok számítanak bele. A tó halállományának minőségét mutatja, hogy a kezdést követően alig telt el negyed óra és szákba is került az első 5,76 kilós uszonyos. A Wolf Carp Team is rendszeresen részt vesz a hasonló versenyeken és rendre jól szerepelnek.

„Rendkívül jól szervezik meg ezeket a versenyeket. Az Egyed Ricsi és a Lacibetyár ebben már nagyon profik és jól érezzük magunkat. Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk mi ózdiak, hogy nem kell elhagynunk a várost. Én tulajdonképpen 400 métert jövök a tóig és olyan, mintha egy teljesen más vidéken lennénk. Összességében egy nagyon szép környezetben és jó társaságban vehetünk részt ezeken a versenyeken” - nyilatkozta Farkas Zsolt, a Wolf Carp Team versenyzője.

A pecások a korábbi évek gyakorlatának megfelelően most is negyvennyolc órán keresztül versengnek egymással. A kánikulai meleg nem sok jót sejtet, főleg a nappali órákra, ám így is elképzelhetőek több száz kilós összfogások. Az biztos, hogy a résztvevők minden praktikát bevetnek majd annak érdekében, hogy a lehető legelőkelőbb helyen zárhassák a megmérettetést.


465_0_t 465_1_t 465_2_t 465_3_t
465_4_t 465_5_t 465_6_t 465_7_t
465_8_t
Vissza