Iskolai összefogás (képgalériával)2019. augusztus 30. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/8467_0_300.jpgSzámos fejlesztés zajlott nyáron, valamint a napokban a Bolyky Tamás Általános Iskolában. Az intézményt a tankerület is támogatta, de a szülők és pedagógusok közös összefogásával is sok minden megszépült, korszerűbb lett. A munkálatok nem értek véget, így a tanévben még több pozitív változás várja a diákokat.

Szülők és pedagógusok közösen tevékenykedtek a Bolyky Tamás Általános Iskolában. Az udvaron található padokat festették, míg mások friss földet egyengettek a zöld részeken. Az egyik idejáró diák édesapja, helyi vállalkozásán keresztül támogatta az intézményt. Közel egy millió forintból burkolták újra a tornaterem öltözőit, így a gyerekek szeptembertől már korszerű helyiségben tudnak készülődni az órákra. A szülők az iskola igazgatója szerint szoros kapcsolatban állnak az intézménnyel, mindenben közreműködnek amiben csak lehet.

„Az unokámnak jöttem segíteni, Lukács Kendének mivel ő is ide jár és szóltak, hogy nem-e tudnék eljönni kicsit segíteni, úgyhogy egy kicsit eljöttünk segíteni” - mondta Novák István.

Az intézményben egész nyáron folytak a munkálatok. Az éves karbantartások mellett a tankerület támogatásával az iskola előtti elavult előtetőt is lecserélték, de a technikaterem is jelentős felújításon esett át. A közeljövőben pedig az iskola főkapuját is felváltja egy nagyobb és korszerűbb. Két terembe interaktív panel is került, közülük egy mozgatható, így azt méretéből adódóan az aulában is tudják majd használni. Kovács Ottó igazgató szerint időszerűek voltak már ezek a fejlesztések.

„Egyrészt ugye sokan vagyunk az iskolában, szerencsére. Sok minden elavult, sok mindent leamortizáltunk, nagyon sok dolgot, mint például az öltözőt is, vagy másrészt az előtető is nagyon régi volt, kopolit üvegből, ami amellett, hogy beázott, balesetveszélyes is volt, olykor a labda is felment, mindig féltünk, hogy valakinek a fejére szakad, de ez most már biztonságos” - nyilatkozta Kovács Ottó, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatója.

Számos sporthoz kötődő fejlesztés is zajlik az iskolában. Két biciklitárolót is kihelyeztek az iskola elé, amelyeknek köszönhetően a gyerekek biztonságban és fedett helyen tudják tárolni kerékpárjukat. Hamarosan két új kosárlabdapalánk is érkezik az iskolába, ezeknek az alapja már elkészült. Az intézménynek a tankerület segítségével sikerült kibérelnie egy közelben lévő edzőtermet, amelyet szintén felújítanak. Terveik szerint a 2., 3. és 4. osztály testnevelés óráit, valamint táncos szakköröket tartanak majd itt.


467_0_t 467_1_t 467_2_t 467_3_t
467_4_t 467_5_t 467_6_t 467_7_t
467_8_t 467_9_t 467_10_t
Vissza