Digitális tanévnyitó (képgalériával)2019. szeptember 2. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/8469_0_300.jpgA Digitális Erőmű adott otthont a Válaszút program tanévnyitójának. A projektben résztvevők és közreműködők a nyitó áhítatot követően meghallgatták Bagdy Emőke pszichológus üzenetét is. A rendezvényen az eddig elért eredményeket és a jövőbeli terveket is összegezték.

Tavaly szeptemberben indult el a Magyar Református Szeretetszolgálat Válaszút programja. Ennek célja, hogy megteremtse a sikeres életpálya lehetőségét a résztvevő gyerekek számára. Három ózdi általános iskola hatvannégy diákja csatlakozott, így a II. János Pál, az Apáczai Csere János és az Árpád Vezér Általános Iskola is képviselteti magát. Az új tanévet a Digitális Erőműben nyitották, ahol közösen hallgatták Pásztor Dániel püspökhelyettes nyitó áhítatát.

„A legfontosabb dolog a tanításban, nevelésben, egymással való foglalkozásunkban, hogy a neki megfelelő módon történjen az, amit teszünk. Mert ha a neki megfelelő módon történik, akkor jó lesz az eredmény. Akkor lesz sikeres, akkor lesz eredményes” - mondta Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökhelyettese.

A Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese egy tudományos kísérletet ismertetett. Eszerint a környezetnek, a kedves vagy éppen bántó szavaknak még a növények fejlődésére is hatása van. Hatványozottan igaz ez a gyermekekre.

„Ránk is ugyanolyan hatással van a környezetünk, és az, amit másoktól, környezetünktől kapunk. Ezek a szavak, és azok tartalma nagyon fontos, hogy olyan üzenetet közvetítsenek, amelytől fejlődni, növekedni tudunk, nem olyat, amelyek lenyomnak, összetörnek bennünket, és olyan helyzetet eredményeznek az életünkben, amelyekből úgy érezzük, nincs kiút” - fogalmazott Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese.

A program szakmai vezetője, Bakos Zsuzsanna bemutatta azokat a szakembereket, akik segítik a munkát, megteremtik a sikeres lebonyolítás feltételeit. Rájuk aztán közösen áldást is kértek. Az érdeklődők ezután láthattak egy robotikával színesített Lego-bemutatót, valamint motivációs előadást is meghallgathattak.


469_0_t 469_1_t 469_2_t 469_3_t
469_4_t 469_5_t 469_6_t
Vissza