Első nap (képgalériával)2019. szeptember 2. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/8472_0_300.jpgTöbb mint négyszáz elsős diák kezdte meg tanulmányait városunkban. Az új tanulóknak ma lehetőségük volt megismerkedni a pedagógusokkal és az intézményekkel. Az Ózdon található kilenc általános iskola közül többen ma tartották meg az évnyitót, majd megkezdődött a tanítás.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskolában is megkezdődött a 2019/2020-as tanév első tanítási napja. Városunk kilenc általános iskolájában idén több mint négyszázan kezdték meg az első osztályt. Szinte az összes intézményben ma tartották meg az évnyitót, majd megkezdődtek az órák.

„Három első osztályban, mintegy ötvenöt tanuló kezdi meg nálunk az általános iskolás tanulmányait. A mai nap folyamán tanévnyitó szentmisével kezdődött a nap az Ív úti templomban, átvonulva az iskolába a szülőkkel nyilvánvalóan sok információt megosztunk, a mai nap megkezdjük a tankönyvek kiosztását, illetve azoknak a tanszercsomagoknak a kiosztását is, amelyeket egy pályázat jóvoltából kapnak azok a gyerekek, akik hátrányos helyzetű körülmények között élnek” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A város másik részén, a Bolyky Tamás Általános Iskolában is ma kezdődött meg a tanítás. A gyerekek az évnyitó után megismerkedtek az osztálytermekkel, illetve a pedagógusokkal. Itt is három elsős osztály kezdte meg tanulmányait, közel 70 tanulóval. Az általunk megkérdezett diákok elmondásuk szerint már várták az iskolát, többen már azt is tudják, miről fognak tanulni.

„Eddig kimentünk az udvarra, meg már volt évnyitó lent az aulában” - nyilatkozta Rigó Eliza.

„A környezetről, a betűkről, meg a számokról is fogunk tanulni” - fogalmazott Singlár Bálint.

A tapasztalatok szerint az elsős diákok pár hét alatt megszokják az iskolai légkört és hamar beilleszkednek. Az egyszerűbb, rajzolásos és színezős feladatok helyét fokozatosan felváltja az írás és olvasás tanulása.


472_0_t 472_1_t 472_2_t 472_3_t
472_4_t 472_5_t 472_6_t 472_7_t
472_8_t 472_9_t
Vissza