Ahol járnak (képgalériával)2019. szeptember 3. (kedd) 19:00 - Városnews/8473_0_300.jpgFolyamatosak a járdaépítések településünkön. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai az általuk gyártott betonlapokat használják fel egy-egy szakasz leburkolására. Az elmúlt napokban a Vasvár úton, valamint a Brassói úti bevásárlóközpont környékén is történt ilyen jellegű fejlesztés. A Bibó utca sarkán pedig jelenleg is folyamatban van. A gyalogos közlekedésre alkalmas hálózatot a lakossági igényeknek megfelelően próbálják kialakítani.

Ózdon nem egyedi látvány, hogy kitaposott ösvényeken közlekednek városunk lakói, hogy lerövidítsenek egy-egy útszakaszt. Az idő elteltével ugyan kikopik a fű, de esős időben a felázott talaj igencsak megnehezíti a haladást. Ilyen területet találunk a régi ÁMK helyéről kiindulva a Brassói úti bevásárlóközpont felé haladva. Pontosabban itt mára már csak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény által legyártott járdalapokat láthatjuk.

„2015-ben indítottam útjára azt a programot, hogy oda építünk járdát, ahol járnak. Megkerestük a városban azokat a területeket és keressük továbbra is, ahol ösvények vannak kitaposva, és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény által gyártott járdalapokkal rakjuk le ezeket az ösvényeket. Így alakítunk ki új járdákat a városban, amelyek valóban hasznosak, hiszen azokon a részeken alakítunk ki sármentes területeket, amelyeket használnak és igénybe vesznek az emberek” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A napokban a Vasvár út 12-es épület sarkától az Atomium szobros körforgalom irányába is kiépítettek egy hasonlót tíz-tizenöt méteren, hiszen itt is igény mutatkozott rá. Pénteken a Bibó István utca 5. számtól kiindulva a Szent István út irányába is megkezdődtek a földmunkák. Ugyanis korábban az itt élőknek is fennakadásokat okozott a közlekedés.

„A probléma az volt, hogy itt a ház mellett az egyik fának a gyökerei már nagyon kint voltak a talajból és rengeteg gondot okozott az idősebbeknek és a gyerekeknek, akik jöttek iskolából, vagy akik jöttek bevásárolni. Emiatt gondoltuk így, mi itt lakók, hogy megpróbálunk ez ügyben intézkedni. Ezt korábban feltöltötték földdel, de az sem sikerült igazán és ugyanolyan egyenetlen maradt, mint amilyen eddig is volt” - nyilatkozta Hamkó László.

Először a közös képviselővel, Angyal Bélával, majd Farkas Péter Barnabás alpolgármesterrel egyeztettek az ügyben. A kéréssel kapcsolatban pozitív döntés született. Közbenjárásukkal negyven méter hosszan mintegy kétszáz járdalapot raknak le az érintett területre, amelyek a Piac úti kerékpárút építése során szabadultak fel. A munkálatok a napokban befejeződnek, így hamarosan itt is szilárd burkolaton lehet majd sétálni. A problemak@ozd.hu e-mail címre továbbra is várják a lakosság észrevételeit, felvetéseit.


473_0_t 473_1_t 473_2_t 473_3_t
473_4_t 473_5_t 473_6_t
Vissza