Virágos elismerés (képgalériával)2019. szeptember 3. (kedd) 19:00 - Városnews/8474_0_300.jpgAz Év Települése regionális díjat is magáénak tudhatja városunk. Az ünnepélyes átadót Nyíregyházán, a Vidor Fesztiválon tartották, ahol Janiczak Dávid, városunk polgármestere és Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója képviselte Ózdot.

Idén először már nemcsak egy országos díjátadón értékelik a Virágos Magyarország versenyben részt vevő településeket, hanem első körben területi szinten mérkőzhetnek meg a városok és falvak. Most a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket magában foglaló régió településeit értékelték. Bár a „Legvirágosabb úti cél” elnevezésű közönségszavazás eredményét már mindenki jól ismeri, de az ezért járó elismerést is most vehette át a város. Ezt már ki is helyezték a Polgármesteri Hivatal folyosójának falára. A nyertes települések tovább folytathatják az országos fődíjért folyó versenyt, amelynek eredményét október elején hirdetik ki Budapesten.

„Ezeket a díjakat nemcsak a virágosításért ítélik oda, hanem amikor megvizsgálják a város felszereltségét, akkor a közterületek állapotát is figyelembe veszik, úgy a burkolatokat, mint a kihelyezett padokat. Szemeteseket és egyéb más köztéri bútorzatot. Úgy gondolom, hogy városunk jelentős elismerésben részesült, kettőben is, és még hátra van az országos megmérettetés, hiszen ez még csak a területi díjkiosztó volt. Az országoson is számíthatunk díjra, hiszen aki itt szakmai díjat kapott, az juthatott tovább az országos megmérettetésre” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.


474_0_t 474_1_t 474_2_t 474_3_t
474_4_t 474_5_t
Vissza