Járdából kerékpárút (képgalériával)2019. szeptember 4. (szerda) 19:00 - Városnews/8481_0_300.jpgNem vágnak ki fákat a Bolyki főúti kerékpárút építése miatt, valamint az oda tervezett járda sem fog megépülni. Helyette a Bolyki főúttal párhuzamos szervizút mellett építenek kerékpárutat. Az engedélyezések jelenleg is folyamatban vannak. A kivitelező cég munkatársai jól haladnak a munkálatokkal, az Ózdi Szakképzési Centrum egyik tagintézményének kerítése is a helyére került, valamint a Piac úti híd szélesítése is zajlik.

Augusztus közepén már zajlottak tárgyalások a kerékpárúthoz kapcsolódó Bolyki főúti járda megépítéséhez kötődően. Már akkor megegyeztek az illetékesek, hogy annak bonyolult vonalvezetése miatt újragondolják a lehetőségeket. A személyes bejárást követően arra jutottak, hogy a beruházás ezen része felesleges lett volna.

„A Bolyki főúti járda és kerékpárút építés korábban sem jelentette volna fák kivágását, hiszen úgy terveztük már a terület bejárás során is, hogy a fákat el fogja kerülni a nyomvonal, azonban épp emiatt annyira kacskaringós lett volna, hogy úgy döntöttünk, hogy ezt a szakaszt elhagyjuk, és helyette máshol fogjuk megépíteni” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A szakemberek azóta újra tervezőasztalhoz ültek, és megvitatták a lehetőségeket. A dokumentumok módosítása folyamatban van.

„A tervek szerint ezen az oldalon a kerékpárút megfog épülni, a gyalogosforgalom pedig a másik oldalon zavartalanul folytatódhat tovább. A módosított tervek elkészülése után be kell nyújtani az engedélyezési hatósághoz ismételt engedélyezésre, és amikor megkaptuk a dokumentumokat, a kivitelezés akkor folytatódhat majd itt ezen a szakaszon tovább” - mondta Kristonné Sipos Ágnes, projektmenedzser.

Az elképzelések szerint, ahol most a járda halad, ott építik meg a kerékpárutat, amelyet az Ifjúsági Parkkal szemben található területen folytatnak tovább, vagyis a Bolyki főúttal párhuzamosan futó szervizút közötti füves részt érinti majd az építkezés. A korábbi elképzelések egyébként arról szóltak, hogy az útra csupán nyomvonalat festenek majd fel, de mivel erre az oldalra mégsem épül járda, ezért az arra szánt anyagi forrást átcsoportosítva készül el a kerékpárút. A kivitelező cég dolgozói folyamatosan haladtak az elmúlt napokban is, az Ózdi Szakképzési Centrum egyik tagintézményének kerítését is visszaépítették. A Piac úti híddal kapcsolatosan is zajlanak a munkálatok.

„Ma nem sokkal ezelőtt érkezett meg a hídfő vasszerelésének a hátralévő vasmennyisége, amelyet a pénteki nap folyamán kezdünk el szerelni már a helyszínen, tehát itt nem lesz lehetőség úgy, mint a hídalapnál, hogy előre a telepen összeszereljük és leemeljük, ezt a helyszínen kell egyenként a meglévő vasakhoz hozzákötözni, és a szerelést elvégezni” - nyilatkozta Gyurkó Tibor, a Lasped Kft. építésvezetője.

A hídgerendákat előreláthatólag október első hetében emelik majd a helyükre. Gyurkó Tibor, a kivitelező cég építésvezetője arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a munkaterület környékét saját testi épségük megóvása érdekében tartsák tiszteletben, főleg az elkövetkezendő időszakban, ugyanis a hídkorlátot teljesen el fogják bontani. A közlekedők a Hódos-patakon átívelő vashidat tudják majd igénybe venni.


481_0_t 481_1_t 481_2_t 481_3_t
481_4_t 481_5_t 481_6_t 481_7_t
481_8_t 481_9_t 481_10_t 481_11_t
Vissza