Elsőéves hallgatók (képgalériával)2019. szeptember 5. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8484_0_300.jpgHivatalosan is megnyitották a tanévet a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán. Idén nyolcan iratkoztak be, mind mérnökinformatikusnak tanulnak majd. Az ünnepségen részt vett Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Riz Gábor országgyűlési képviselő, Czap László rektorhelyettes és Janiczak Dávid polgármester is.

Harmadik éve annak, hogy Ózdon egyetemi keretek között is folyik oktatás. A Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán idén nyolcan kezdik meg elsőéves tanulmányaikat, mindannyian mérnökinformatikus alapszakon. Az ünnepélyes évnyitót a Tiszti Kaszinó Tükörtermében tartották. Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy Ózdnak szüksége van arra, hogy a fiataloknak lehetőséget biztosítsanak a továbbtanulásra itt, helyben.

„Nem mintha nem lenne Magyarországon elég felsőoktatási intézmény, tehát nem ezért indult ez a kezdeményezés. Azért, hogy egyrészt kellő közelségben legyen, másrészt abban a reményben, hogy azok a fiatalok, akik élnek ezzel a lehetőséggel, nemcsak azért, hogy diplomához jussanak, hanem azért, hogy annak a szűkebb térségnek, régiónak, városnak, megyének a szolgálatába tudjanak állni, ahonnan származtak” - hangsúlyozta dr. habil Horváth Zita, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.

Riz Gábor országgyűlési képviselő ráfűzte gondolatait az államtitkár beszédére, és kiemelte, hogy lassan kezd beágyazódni az, amit a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatának nevezünk.

„Nagyon nehéz még a munka. Ahogyan haladunk előre, nyilván a maga hektikus módján, de én abban bízom továbbra is, hogy több fiatalt tudunk majd megszólítani, akik fontosnak érzik azokat a stúdiumokat, aminek a segítségével ki-ki a maga helyén: a műszaki világban, a humán szférában, a szolgáltatásokban, az egészségügyben, a szociális ágazatban, de meg fogják találni a maguk helyét, és fontos szerepét” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A tanévet dr. Czap László, a Miskolci Egyetem intézményfejlesztési és kapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettese nyitotta meg. Az elsőéves hallgatókhoz szólt.

„Önök, akik az ózdi kihelyezett képzés mérnökinformatikus és anyagmérnöki szakát választották, a legjobb döntést hozták, hiszen az életüket meghatározó választást tettek meg ezzel a jelentkezéssel, és a mai beiratkozással” - fogalmazott dr. Czap László, a Miskolci Egyetem intézményfejlesztési és kapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettese.

Ózd képviseletében Janiczak Dávid polgármester is köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kitért arra, hogy a hallgatók között lát ismerős arcokat is, hiszen vannak, akik már a harmadik évüket töltik.

„Ez bizonyság számomra abbeli tényként is, hogy nem hagyják itt az ózdi felsőoktatást, hanem végigcsinálják, amit elkezdtek. Olyan kitartóak, mint az ózdiak maguk, még ha néhányan esetleg nem is a város szülöttei, de az egyetemi évek alatt bizonyára valamilyen szinten ózdivá válnak. Ahogy mondani szoktam, egy kicsit mindenki ózdi. Aki megismeri ezt a várost, biztos, hogy egy pár jó élménnyel gazdagodik” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A beszédek után az ÓMI Zenés Színház két tagja, Rási Zorka és Berki Alex produkciója következett, majd dr. Kovács László egyetemi docens emelkedett szólásra: ő a Gépészmérnöki és Informatikai Kar képviseletében köszöntötte az elsőéves hallgatókat. Ezután a beiratkozók fogadalomtétele következett, akik esküjét dr. Kovács László fogadta. Végül Ózd nevében Janiczak Dávid adott át egy-egy jelképes ajándékcsomagot az újonnan belépőknek.


484_0_t 484_1_t 484_2_t 484_3_t
484_4_t 484_5_t 484_6_t 484_7_t
484_8_t 484_9_t 484_10_t 484_11_t
484_12_t 484_13_t 484_14_t
Vissza