Új ütem (képgalériával)2019. szeptember 5. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8486_0_300.jpgÁthelyezik a csatornázás miatt felállított jelzőlámpákat a Csépányi úton a jövő héten. Ezen a szakaszon hamarosan elkezdődik a helyreállítás. Először zúzott aszfalton közlekednek az autósok, majd egy-két héten belül ideiglenesen leaszfaltozzák az érintett részt. A konzorcium másik tagja is több munkaterületen halad a beruházással.

A terveknek megfelelően halad a munka a csatornázás kapcsán. A konzorcium egyik tagja jelenleg többek között az egyik legforgalmasabb szakaszon, a Csépányi úton tevékenykedik. A folyamat első ütemével végeztek, ez a benzinkút és a Lam utca kereszteződéséig terjedő részt foglalja magába. Ennek megfelelően a jövő héten új helyre kerülnek a jelzőlámpák.

„Ez a szakasz, ahol most állunk egy ideiglenes helyreállítást fog kapni. Ezt két ütemben fogunk elvégezni. Az első ütemben egy mart aszfaltos helyreállítás lesz. Ezt követően egy maximum két héten után, egy ideiglenes aszfaltos helyreállítás jön. Ennek az az indoka, hogy négy és fél méteres mélységben dolgozunk, és a természetes tömörödés miatt valamennyi időt muszáj hagyni, mert különben egy nagyon megsüllyedt rész lenne, azt nehezebb karbantartani, így inkább ezt a megoldást választottuk” - nyilatkozta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A Győzelem és Lam utcákban szintén jövő héten kezdődhet meg a végleges helyreállítás. Akkor a zúzott követ kiszedik, és aszfalttal burkolják az érintett részt. A konzorcium másik tagja is nagy erőkkel dolgozik a kivitelezésen. Az elmúlt héten problémát okozott a Pázmány úton egy nem megfelelően működő jelzőlámpa, ám mára helyreállt a forgalomirányítás. Még körülbelül egy száz méteres szakasz van itt hátra. Külön szerencse, hogy az út adottságai miatt a padkában tudják vinni a gerincvezetéket.

„A jövő hét folyamán itt a Pázmány úton befejezzük a munkákat és ideiglenesen helyre lesz állítva, a végleges helyreállítás pedig tavaszra marad. Ebből a Belváros 2 elnevezésű célterületből a Bartók, a Sturmán és a Bányász úton véglegesen állítunk helyre, tehát két héten belül kompletten kész lesz véglegesen helyreállítva, újraaszfaltozva” - mondta Smányi Ferenc, az Euroaszfalt Kft. építésvezetője.

A cég már szinte minden célterületen belekezdett a munkába. Kivételt képez a Kertváros elnevezésű rész, ami az Istenmező út térségét jelenti. Nem hivatalos adatok szerint mintegy 60%-os a készültség, ha a vállalat által kezelt szakaszt vesszük figyelembe.


486_0_t 486_1_t 486_2_t 486_3_t
486_4_t 486_5_t 486_6_t 486_7_t
486_8_t 486_9_t 486_10_t 486_11_t
486_12_t 486_13_t 486_14_t
Vissza