Iskolai fejlesztések (képgalériával)2019. szeptember 5. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8487_0_300.jpgSzámos fejlesztés történt a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában és az intézmény Néri Szent Fülöp Tagóvodájában. Az iskolában és óvodában zajló újításokat és renoválásokat közel harmincmillió forinttal támogatta az Egri Főegyházmegye Gazdasági Bizottsága.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Néri Szent Fülöp Tagóvodájában az új, ütéscsillapítókkal ellátott játszótéren kívül számos fejlesztés történt a nyáron. Az intézmény külső részén térfigyelő kamerákat is elhelyeztek, míg belül újrafestették az ebédlőt és a tornatermet. Az épületben két helyiség is felszabadult, itt az egyikben hittanszobát alakítottak ki, a másikban pedig egy szolgálati lakást terveznek kiépíteni a jövőben.

„Óvodánk ugye mozgásfejlesztő programmal rendelkezik, ezzel működünk, így nagyon fontos, hogy a gyerekek biztonságos környezetben mozogjanak, és pontosan ehhez kapcsolódott a fejlesztésünk, hogy a játszótereket ütéscsillapító lapokkal tudtuk ellátni a nyár folyamán” - mondta Vassné Gérecz Gabriella, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Néri Szent Fülöp Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

Az óvodában történt fejlesztések mellett az II. János Pál Katolikus Általános Iskolában is számos újítás volt a nyáron. Az intézmény udvarán helyrehozták a hosszú lépcsősort, emellett a játszótérnél is renoválták a régi ülőhelyeket. A diákok kérésére pedig a régi iskolapadokból a fák köré még több pihenésre alkalmas részt alakítottak ki.

„Olyan renoválásokra, fejlesztésekre, javításokra, illetve eszközbeszerzésekre kellett sort keríteni, amely az iskola költségvetéséből nem futotta, ezért az Egri Főegyházmegye Gazdasági Bizottsága felé jeleztük ezeket a megoldandó feladatokat. Közel harmincmillió forintot biztosított erre a fenntartónk” - nyilatkozta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az intézmény másik telephelyén, a régi Bartók épületben is zajlottak munkálatok a tanítási szünetben. Itt az épületben található folyosókat festették újra, illetve új padok kerültek két terembe is, amelyeket a diákok már használatba is vettek. Emellett az iskola udvarán található támfalat is felújították, mivel a régi már nem bizonyult biztonságosnak.


487_0_t 487_1_t 487_2_t 487_3_t
487_4_t 487_5_t 487_6_t 487_7_t
487_8_t 487_9_t 487_10_t 487_11_t
487_12_t 487_13_t 487_14_t
Vissza