Évindító értekezlet (képgalériával)2019. szeptember 6. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/8489_0_300.jpgMegtartották tanévkezdő értekezletüket a testnevelők. A pedagógusok első megbeszélésüket hagyományosan a Marosi István Városi Sportcsarnok éttermében hívják össze. Az eseményen megvitatták a diákolimpiai versenyeztetésben fellépő változásokat, valamint átadták az előző esztendőben legjobban teljesítő intézmények képviselőinek a serlegeket.

Az elmúlt időszakban felújításon átesett Marosi István Városi Sportcsarnok étkezőjében gyűltek össze a város és a térség testnevelői tegnap délután. A megjelenteket Ivády Csaba, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy a helyi és térségi gyerekek számos szép eredményt értek el, és országos szinten is öregbítették városunk hírnevét. A jövőt tekintve ugyanakkor még sok a hiányosság a szervezői oldalról.

„Én őszintén megmondom, hogy ilyen helyzetben még nem indítottuk a tanévet. Nagyon-nagyon kevés az az információ, amit a megyei tanévnyitó értekezleten kaptunk. Nagyon sok hiányosság van. Középiskolában még semmilyen olyan dokumentum nincs, amelyet oda tudnánk adni nektek. A megyei kiírások még nem születtek meg, lehet, hogy nem is lesznek pénz hiányában. Az országos kiírások ezzel szemben már megvannak” - mondta Ivády Csaba, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság elnöke.

Ezt követően Török Richárd, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság titkára ismertette azokat a tudnivalókat, amelyek a következő idényben esedékes diákolimpiai versenyeztetéssel kapcsolatosak. Nagy változásokra idén sem kell számítani. Kiemelte ugyanakkor, hogy megyei szinten is az élmezőnyben vagyunk a sportolók számát illetően.

„Elindult egy újabb tanév. A megyei értekezleten elhangzott, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mi regisztráltuk a második legtöbb gyereket. Ezer fő feletti résztvevő létszámmal rendelkezünk. Szerintem ez nektek is köszönhető” - hangsúlyozta Török Richárd, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság titkára.

A hagyományoknak megfelelően átadták az előző tanév legjobban teljesítő iskoláinak a serlegeket. Most a kisebbeknél a Bolyky Tamás Általános Iskola, míg a nagyobbaknál a József Attila Gimnázium végzett az első helyen. Az egyeztetésen a megjelent testnevelők maguk is feltehették kérdéseiket, illetve megoszthatták észrevételeiket kollégáikkal. A tervek szerint az első diákolimpiai eseményt, vagyis az ügyességi csapatbajnokság térségi döntőjét szeptember 19-én rendezik meg a Városi Stadionban.


489_0_t 489_1_t 489_2_t 489_3_t
489_4_t 489_5_t 489_6_t 489_7_t
Vissza