Megyei közfoglalkoztatás (képgalériával)2019. szeptember 6. (péntek) 19:00 - Városnews/8491_0_300.jpgAz Ózdi Városüzemeltető Intézmény és az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény képviselte városunkat a VI. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron. A Miskolc utcáin megrendezett program azon kívül, hogy tapasztalatcserére is alkalmas a közfoglalkoztatók számára, szélesebb körben mutatja be a megyei eredményeket az érdeklődőknek.

Számos stand, bazár és érdekesség várta ma azt, aki Miskolcra látogatott a VI. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárra. A rendezvény megnyitóján többek közt Demeter Ervin kormánymegbízott beszélt a közfoglalkoztatás eddigi eredményeiről, illetve szerepéről és céljairól.

„A közfoglalkoztatottak a megye humán erőforrás tartalékát képezik, ezért nagyon fontosak számunkra különösen azokban az időkben, amikor a gazdaság növekedik, és egyre több munkás kézre van szükség” - mondta Demeter Ervin, kormánymegbízott.

A kiállítás célja ismét az volt, hogy bemutassa, milyen értékteremtő tevékenységet végeznek a közfoglalkoztatottak a megye területén. Riz Gábor országgyűlési képviselő szerint a közfoglalkoztatási program hosszú távú célja az is, hogy olyan szakemberek kerüljenek ki onnan, akik később akár szövetkezeti vagy vállalkozási formában meg tudják állni a helyüket.

„Ez a foglalkoztatási forma, sosem rejtette véka alá a Belügyminisztérium, átmeneti. Átmeneti azért, mert a tartós munkanélküliségből segít visszajutni abba az aktív körforgásba, amit munkavállaló és munkaadó körforgásának nevezünk, magyarul aktív dolgozóvá válik valaki” - emelte ki Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A standok megtöltik a megyeszékhely sétálóutcáját, valamint a Szent István és az Erzsébet teret is. Idén először érkeztek Kárpátaljáról is, illetve hat vendégtelepülés a környező megyékből. A közel száz helység kiállítása közt természetesen városunk is képviseltette magát az Ózdi Városüzemeltető Intézmény és az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény révén.

„Ózd mindig kiemelt résztvevője volt ennek a kiállításnak, hiszen az értékteremtő közmunka elsődleges városunkban, így nagyon sok termékkel tudunk kiérkezni ide. Sok mindent nem is tudunk hozni, amit a városban fel tudunk használni, tehát a járdalapokat, padokat, egyéb ilyen nagy dolgokat nem tudunk elhozni egy ilyen kiállításra, de nagyon sok termék látható, ahogy az érdeklődők is láthatják a gyógynövényektől elkezdve egyéb ajándéktárgyakig, amit itt ki tudunk állítani, ami iránt nagyon nagy érdeklődés van, nagyon sok vendég érkezik ide” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Városunkon kívül több környező település is bemutatta értékteremtő termékeit, többek közt Borsodnádasd, Arló és Hangony. Az ózdiak főként a szállítható kreatív ajándéktárgyakkal, levendulás és gyógynövényes termékekkel, valamint szikvízzel várták az érdeklődőket. Többeket az illatok vonzottak az ÓVI és ÓTSZEGYII standjához.

„Közel nyolcszáz fő az, aki jelenleg Ózd városában közfoglalkoztatást végez különböző munkakörökben. Különböző munkafeladatokat látnak el, mint ahogy itt látható a közfoglalkoztatottsági kiállításon, azért elég kreatív tevékenységeket is végeznek” - nyilatkozta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

A programon nem csak a bemutatkozásé a főszerep. A közfoglalkoztatóknak, szakembereknek alkalmuk nyílik a tapasztalatcserére, illetve álláslehetőségek is várják az érdeklődőket. A rendezvény első napján számos színpadi előadás várta a látogatókat, de szombaton is több zenei és táncos produkció közül választhatnak.


491_0_t 491_1_t 491_2_t 491_3_t
491_4_t 491_5_t 491_6_t 491_7_t
491_8_t 491_9_t 491_10_t 491_11_t
491_12_t 491_13_t 491_14_t 491_15_t
491_16_t 491_17_t 491_18_t
Vissza