Négy jelölt (képgalériával)2019. szeptember 10. (kedd) 19:00 - Politikanews/8497_0_300.jpgKialakult az őszi önkormányzati választás polgármester- és képviselőjelöltjeinek végleges listája. A Helyi Választási Bizottság hétfői ülésén döntött a nyilvántartásba vételekről, valamint a szavazólapon megjelenő sorrendet is kisorsolta. A jelöltállítás határideje lejárt, így változás már csak akkor lesz, ha valaki visszalép.

Hétfőn lejárt az őszi helyhatósági választás jelöltállítási határideje, a Helyi Választási Bizottság pedig döntött a nyilvántartásba vételekről. Ezek alapján négy polgármesterjelöltre voksolhatnak az ózdiak, míg a tíz választókerületben összesen 34-en indulnak majd képviselőjelöltként a szavazatokért. Kompenzációs listát az Ózdiakért és Ózdért Egyesület, a Fidesz-KDNP, valamint a Magyar Munkáspárt állított.

„A korábbi évekkel, mondjuk 2014-gyel összevetve ezeket a számadatokat, azt kell látnunk, hogy kevesebb a polgármesterjelöltek száma, és kevesebb a képviselőjelöltek száma is. Személy szerint is arra gondoltam, hogy több jelölt lesz, de a választópolgárok így gondolták, hogy ennyien kívánják megméretni magukat 2019. október 13-án” - mondta dr. Almási Csaba, a Helyi Választási Iroda vezetője.

A polgármesterjelöltek szavazólapján Janiczak Dávid az Ózdiakért és Ózdért Egyesület színeiben, Vitális István János függetlenként, Eke István a Fidesz-KDNP jelöltjeként, míg Pap Ferenc függetlenként szerepel. Az 1. számú választókerületben Zsuponyó Anett, Tanács István József, Vas István, Pap Ferenc és Fónagyné Németh Margit, a kettesben Kónya Béla, Pintér László és Garami György Károly, a hármasban Tóth Pál, Angyal Béla és Bakk Tamás, a négyesben Farkas Péter Barnabás és Hevérné Holló Veronika Éva, az ötösben Kellóné Mezőtúri Márta Beatrix, Vitális István János és dr. Vámos Henrietta, a hatosban Spitczmüller Gábor, Csorba Lajos, Kertész István, Anda Milán és Csák Árpád, a hetesben Csutor László, Kiss Gusztáv, Bertáné Várnay Ilona, Szőcs Zoltán és Fodor Erika Erzsébet, a nyolcasban Török Sándor József, Obbágy Csaba, Váradi József és Szendrei Péter, a kilencesben Mitru Istvánné, dr. Csuzda Gábor és dr. Kósné Dargai Rita, a tízesben pedig Csépányi-Bárdos Róbertné, Fidrus Péter, Csépányi Róbert és Berecz Gábor verseng a szavazatokért. A szavazólapon megjelenő sorrendet a HVB sorsolással határozta meg.

„Erre azért volt szükség, hogy fel tudjuk állítani a sorrendet. Tehát ez véletlenszerűen történik, hogy itt senki ne kerüljön előnybe a másikkal szemben, tehát ez szerencse kérdése. Ennek még különösebb jelentősége nincs, a sorrendből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni” - fogalmazott dr. Mustos Lajos, a Helyi Választási Bizottság elnöke.

A legtöbben három szavazólapot kapnak majd október 13-án. Szavazni lehet ugyanis polgármesterjelöltre, választókerületenként képviselőjelöltre, valamint megyei listára. Ózdon emellett a roma és a német nemzetiségi önkormányzat tagjait lehet megválasztani azoknak, akik magukat az adott nemzetiséghez tartozónak vallották. A voksokat október 13-án, vasárnap reggel hat órától este hétig lehet majd leadni a város 37 szavazókörében.


497_0_t 497_1_t 497_2_t 497_3_t
497_4_t 497_5_t 497_6_t 497_7_t
497_8_t 497_9_t 497_10_t 497_11_t
497_12_t
Vissza