Óvodai látogatás (képgalériával)2019. szeptember 10. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/8499_0_300.jpgÓvodanyitogatóra és szakmai látogatásra gyűltek össze a Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda ovisai és pedagógusai ma délelőtt. A táncos, énekes produkciók és az interaktív játékok mellett az intézményben zajló pályázat szakmai vezetője is ellátogatott a nem mindennapi eseményre.

Az Ózdi Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda mindhárom tagintézményének óvodásai gyűltek össze a Tétény vezér úti intézményben. Az épület udvarán két fontos esemény is zajlott ma délelőtt. Óvodanyitogató programra várták a város több óvodájának dolgozóit, pedagógusait, emellett az itt zajló pályázat szakmai vezetőjét.

„Ózd Város Önkormányzatának tíz óvodája vesz részt ebben az EFOP-os uniós pályázati programban, mely a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáról szól. Itt most a sajóvárkonyi óvoda székhelyóvodájában vagyunk, és egy óvodanyitogató programmal kedveskednek az óvodások a meghívott vendégeknek, illetve a program szakmai felelősének” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A rendezvényre az intézményben zajló pályázat szakmai vezetője, Csepregi Eszter is ellátogatott, hogy megismerhesse az ide járó gyerekeket, illetve a velük foglalkozó dolgozókat. A műsor mellett vele kötetlen szakmai beszélgetést is folytattak a jelenlévő pedagógusok.

„Ez már egy három éves projekt, amiben szakmai kapcsolatban állunk, és személyesen szeretett volna tájékozódni az itt élő emberek, illetve gyerekek sorsáról, illetve adományt is hozott a gyermekek számára, a bánszállási óvodába, nyilván ezzel is kifejezve az együttérzését és a tenni akarását, hogy ezek a gyerekek jobb helyzetbe kerüljenek” - nyilatkozta Völcsek Mária, az Ózdi Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda intézményvezetője.

Az óvodanyitogató program alkalmával az óvodapedagógusok táncos és énekes produkciókkal készültek a gyerekek számára. Az előadott koreográfiák után pedig az apróságokkal együtt játszottak interaktív játékokat.


499_0_t 499_1_t 499_2_t 499_3_t
499_4_t 499_5_t 499_6_t 499_7_t
Vissza