„Rózsakerti Este”2019. szeptember 12. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/8510_0_300.jpgAz egykori Rózsakert hangulatát idézik meg az Olvasóban holnap este. Az 1900-as évek derekán ez volt Ózd egyik központi szórakozóhelye, amely élőzenével várta a kikapcsolódni vágyó helyieket.

A programot most az Olvasó parkolójában rendezik meg. Érdemes már délután négy órára megérkezni, hiszen a mesesarokban az idén a Népművészet Mestere díjjal kitüntetett arlói mesemondóval, Csipkés Vilmossal találkozhatnak, emellett más elfoglaltságok is várják az ózdiakat. A közönség este hat órától az ÓMI Zenés Színház divatbemutatóval egybekötött retró műsorát láthatja majd. Hat és nyolc óra között vacsoralehetőség is adott, amelyre azonban előzetes regisztrációt követően jegyet kell váltani. Eközben Balog Rudolf prímást hallhatják. Este nyolc órától pedig a Budapest Bár fellépését láthatják a szórakozók.

„Azt tapasztaljuk, hogy mind az Olvasókert, mind a Rózsakert hangulata, gondolata már egy nagyon-nagyon kedves nosztalgiát ébreszt az ózdiakban. Ezért régi vágyunk volt, hogy egy ún. Rózsakerti Estet tudjunk megvalósítani. A KÖSZI Feszt program keretében elnyert pályázatunkból sikerül most ezt végre megvalósítanunk. 16 órakor már kezdetét veszi az Olvasó parkolójában. Visszaidézzük az egykori hangulatot. Rácsos székek, vacsoralehetőség, apácarács, rózsa, egykori népi gyermekjátékok, lengőteke, fotózkodási lehetőség, úgyhogy maga a környezet is, úgy gondolom, ahhoz méltó” - mondta Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

Vissza