Küzdelmes döntetlen (képgalériával)2019. szeptember 30. (hétfő) 19:00 - Sportnews/8570_0_300.jpgA listavezető Cegléd ellen szerzett pontot az Ózdi Kohász. A fekete-fehérek hazai pályán nagyot küzdöttek, az utolsó húsz percben a győztes gól megszerzésére is voltak lehetőségeik. Igaz, a vendégek is könnyen saját javukra fordíthatták volna a találkozót. Gól végül mégsem esett.

A listavezető Ceglédet fogadta az Ózdi Kohász az NB3-as labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában. A fekete-fehérek az első percektől jól harcoltak, és méltó ellenfelei voltak a tavaly még az NB2-ben szereplő vendégcsapatnak. Az első félidőben a játék küzdő jellege dominált, igazán nagy helyzet egyik fél előtt sem adódott.

Fordulás után sem változott jelentősen a játék képe, a közönség kiegyenlített csatát láthatott. Az utolsó húsz-huszonöt percben kinyílt a Cegléd, ezt igyekeztek kihasználni az ózdiak. Veszélyt leginkább Gábor és Keményffy elfutásai, valamint Bogáti megmozdulásai tartogattak, majd a csereként beálló Tóth vitt némi színt a hazai csapat játékába. A befejezések azonban nem sikerültek, igaz, a végén a Cegléd előtt is adódott lehetőség. A 93. percben Szász Tamást a vendégektől egy durvaság miatt kiállította a játékvezető, de a Kohásznak már nem maradt ideje arra, hogy kihasználja az emberelőnyt. Végeredmény: Ózdi Kohász – Ceglédi VSE 0-0.

„Küzdünk, ahogy csak bírunk, széllel szemben picit. Sajnos ennyi van bennünk. Öt hete veretlenek vagyunk, azt gondolom, ez egy nagyon szép dolog. Jobb lett volna, ha legalább egyet meg tudunk nyerni belőle. De látható, hogy előre játékban csak akkor tudunk hozzátenni, amikor az ellenfél mindenáron nyerni akar ellenünk. Akkor megnyílnak a területek, a gyors embereink azokat be tudják futni, de sajnos a végjátékunk nincs meg. Úgy érzem, elsősorban a technikai tudásunk hiányzik ahhoz, hogy még jobb legyen” - nyilatkozta Várhidi Péter, az Ózdi Kohász Sport Club szakmai igazgatója.

A ceglédiek listavezetőként érkeztek, pozíciójukat és veretlenségüket Ózdon is megőrizték. Tavaly még az NB2-es mezőny tagjai voltak, de az elsődleges céljuk nem az azonnali visszajutás, hanem a csapatépítés.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, erre is számítottunk, megmondom őszintén. Mindenki az elsőt akarja megverni, a legjobb teljesítményt nyújtani. Erre számítottunk, a végén még kaphattunk is volna gólt, igaz, hogy nekünk is voltak helyzeteink. Ez egy ilyen mérkőzés, tehát aki idelátogat Ózdra, annak erre kell felkészülni” - mondta Schőn László, a Ceglédi VSE vezetőedzője.

Az Ózdi Kohász az újabb döntetlennel immár hat ponttal áll a tizenötödik helyen, megelőzve a DVTK második csapatát. Várhidi Péter együttese legközelebb vasárnap, az Erzsébeti Spartacus otthonában lép pályára.


570_0_t 570_1_t 570_2_t 570_3_t
570_4_t 570_5_t
Vissza