Betöltetlen álláshelyek (képgalériával)2019. október 3. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/8587_0_300.jpgSzakmai napot és állásbörzét tartottak a Digitális Erőműben. A rendezvény több céllal jött létre. Egyrészt az általános iskolások pályaválasztását segíti, hiszen a felvonuló középiskolák szemléltették, hogy milyen képzésekkel várják a fiatalokat, másrészt a kitelepülő cégek, vállalkozások munkatársai tájékoztatást adtak a náluk lévő, betöltetlen álláshelyekről.

Pályaorientációs napra és állásbörzére várták ma az ózdiakat a Digitális Erőműben. A rendezvényre magánkézben lévő, illetve állami vállalatok, és rendészeti szervek is érkeztek, hogy standjaiknál megismertessék az érdeklődőkkel azokat az álláslehetőségeket, amelyek az adott társaságnál rendelkezésre állnak. A kiállítók között középiskolák is szerepeltek: így az általános iskolások szélesebb képet kaptak az elvégezhető szakképzésekről, valamint azokról a foglalkoztatókról is, amelyeknél később majd elhelyezkedhetnek.

„Célunk már a kezdetektől az volt, hogy az Ózdi Járásban és térségében tudjunk az általános iskolás diákoknak a szakképzés felé egy iránymutatást nyújtani, be tudjuk mutatni a helyben lévő, meghatározó gazdálkodó szervezeteket, az itt elérhető teljes szakképzési kínálatot. Mindez persze az érdeklődő felnőttek és álláskeresők számára is párhuzamosan tud működni” - mondta Tóth Ádám Zoltán, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési szakigazgatója.

Az iparkamara egy paktum keretében működik együtt a Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft.-vel, a szakmai napot egy pályázatnak köszönthetően, együtt valósították meg. Azonban nemcsak cégeket és iskolákat vártak.

„A vállalkozásokon és az iskolákon túl vártuk még a környéken tevékenykedő kézműveseket is, azokat a helyi termékeket, amik meghatároznak egy térséget, legyen az élelmiszer vagy helyi kézműves termék, hiszen az önfoglalkoztatás is a foglalkoztatás egyik formája, és ebből is kis ízelítőt kapnak a gyerekek” - emelte ki dr. Bárdosné Dudás Viktória, a Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az iskolák standjainál a tanulók többféle munkafolyamatot is bemutattak, illetve tájékoztatást adtak az érdeklődőknek a szakképzésekkel kapcsolatban.

„Itt nálunk az Árpádban nagyon sokat foglalkoznak velünk a tanárok, és a gyakorlatok által, amik minden pénteken vannak, sokat fejlődhet egy diák. Most itt gyümölcsfaragással kezdtünk, és ezzel is már sok mindent meg lehet tanulni, hogy ilyen alap dolgokkal is milyen szépeket lehet csinálni” - nyilatkozta Mester Károly.

„Nekem ez egy nagyon jó lehetőség, mert én érettségivel jöttem ide, és ez a szakács szakma egy második szakmának nagyon jó lesz” - hangsúlyozta Bartus Martin.

Az éppen végzős diákoknak is hasznos volt a rendezvény. Hozzávetőleg negyven standnál informálódhattak az állásokat illetően.

„Nagyon azon leszek, hogy szétnézzek, hátha találok valami nagyon jót, ami esetleg megfog, és utána majd még elválik. Ha tudnak nagyon jót mondani bármelyik standnál, akkor az pozitív lehet a jövőre” - fogalmazott Remiczki Martin.

A szakmai napot és állásbörzét rendszeresen megrendeznék Ózdon, így alkalmat teremtve arra, hogy a munkavállalók és a foglalkoztatók könnyebben megtalálják egymást.


587_0_t 587_1_t 587_2_t 587_3_t
587_4_t 587_5_t 587_6_t 587_7_t
587_8_t 587_9_t 587_10_t 587_11_t
587_12_t 587_13_t 587_14_t 587_15_t
587_16_t 587_17_t 587_18_t 587_19_t
587_20_t 587_21_t 587_22_t 587_23_t
587_24_t
Vissza