Mindörökké rock (képgalériával)2019. október 8. (kedd) 19:00 - Kultúranews/8606_0_300.jpgHarmadik alkalommal jött házhoz a zenede Ózdon. A Bordás József vezette, mindig változó felállású csapat most nem a szokásos produkcióval érkezett városunkba: ebben a szezonban a rockzene fejlődését mutatják be a közönségnek. A világsztárok zenéi mellett természetesen a magyar rock nagyjait sem hagyták ki a bemutatóból.

Bill Haley talán legismertebb dalával, a Rock around the clock-kal indult a rocktörténeti előadás az Olvasóban. A Házhoz megy a Zenede csapata idén új műsorral készült: a kilenc éve tartó turnésorozat alatt ugyanis a könnyűzene fejlődését bemutató produkcióval körbejárták az egész országot.

„Több mint hetven településen, faluban, városban voltunk, több mint 25 ezer gyerek láthatta az előadást, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Úgy gondoltuk, hogy most egy kicsit szelektálunk, és kifejezetten a hazai és a nemzetközi rockzene fejlődéséről kell, hogy beszéljünk, hiszen a mai popzenét hallgatják a gyerekek, de már nagyon sokan nem tudják például, hogy ki volt Radics Béla, vagy Jimi Hendrix” - hangsúlyozta Bordás József, dobművész, Artisjus-díjas zenepedagógus.

A Házhoz megy a Zenede tagjai mindig cserélődnek: Bordás József a nemzetközi és a magyar rockszíntér nagy alakjainak zenéit felvonultató produkcióhoz Baricz Gergő énekest, Nagy Zoltán gitárost és Megyaszay István basszusgitárost kérte fel. Így négyen többek között olyan egyvelegeket játszottak, amelyek egy-egy zenei stílust több előadó által is bemutattak. Sokszor a közönséget is bevonták.

„A mi osztályunk egy rendhagyó énekóra keretein belül jött el ide, erre az előadásra, vagy koncertre, nem is tudom, minek nevezzem. Én imádom a rockzenét, nagyon közel áll hozzám. Nagyon jól beleválasztottak a dalokba, mindet ismertem, mindet tudtam énekelni velük. És azt gondolom, hogy aki eddig nem nagyon ismerte a rockzenét, az most belekóstolhatott, hogy milyen ennek a világnak a stílusa, a zenéje, az érzése, és minden, ami ezzel együtt jár” - mondta Molnár Luca.

A rock and rolltól kezdve egészen napjaink rockzenéjéig felvonultatták a meghatározó zenei irányzatokat. Játszottak például Hobo Blues Band-, Black Sabbath-, AC/DC-, illetve Tankcsapda-szerzeményt is. Az iskolásoknak szóló egyórás előadás után este a felnőttek következtek: nekik másfél órában mutatták be a rocklegendákat.


606_0_t 606_1_t 606_2_t 606_3_t
606_4_t 606_5_t 606_6_t 606_7_t
606_8_t 606_9_t 606_10_t 606_11_t
606_12_t 606_13_t 606_14_t 606_15_t
606_16_t
Vissza