Zenei nevelés (képgalériával)2019. október 9. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/8613_0_300.jpgZenés, játékos foglalkozássorozat indult a Városi Könyvtárban Ringató címmel. A program célja az, hogy a szülőkkel és gyermekeikkel megismertessék a hagyományos magyar mondókákat, gyermekdalokat. Emellett nagy hangsúlyt kap a könyvtárba, illetve az olvasásra való szoktatás is.

Új programsorozat indult a Városi Könyvtárban. A néhány hónapostól hároméves korig terjedő korosztályt és szüleiket megcélzó foglalkozások a zenei nevelésre helyezik a hangsúlyt. Ezeken az alkalmakon közösen, játékos módon tanulnak gyermekdalokat, mondókákat: olyanokat, amelyek évtizedeken keresztül benne voltak a köztudatban.

„Sajnos azt vesszük észre, hogy a mai fiatal anyukák már nem tanulták annyira az óvodában azokat a dalokat, amiket itt előveszünk. Ezzel egy olyan lehetőséget adunk a kezükbe, hogy Kodály országában megismerkedve a magyar népdalokkal, a magyar zenei hagyománnyal ezt hazavigyék, és alkalmazzák otthon is, illetve hogy a gyerekeket ezzel nagyon jól le lehet kötni, nagyon jól lehet velük haladni: ők nagyon nyitottak mindenre, ami mondóka, ritmus, zene” - mondta Kovács-Kele Krisztina, zenetanár, Ringató-foglalkozásvezető.

A Ringató elnevezésű programsorozaton a foglalkozásvezető fokozatosan vezeti be ebbe a világba a szülőket és a gyerekeket. Azonban nem csak ezért hívják életre az eseményeket.

„Egyrészt, a gyerekek zenei nevelése mellett egy fontos célja a közösségfejlesztés is. A könyvtár alapvető feladata az olvasóvá nevelés, ezért is gondoltuk, hogy kiváló helyszíne lenne a Ringató foglalkozásoknak a könyvtár, mert a gyerekek így már pici koruktól fogva ehhez szocializálódnak” - emelte ki Kovács Adrienn, gyermekkönyvtáros.

A tíz alkalomból álló programsorozatot a Közösen egymásért, Ózdért pályázat keretein belül valósítják meg. A Városi Könyvtár Gyermekkuckójában megrendezett foglalkozásokon 10-12 szülő vesz részt gyermekével.


613_0_t 613_1_t 613_2_t 613_3_t
613_4_t 613_5_t 613_6_t 613_7_t
613_8_t 613_9_t 613_10_t 613_11_t
Vissza