Közös cél (képgalériával)2019. október 10. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/8617_0_300.jpgAz Ózdiakért és Ózdért Egyesület jelöltjeivel találkozhattak a helyiek a Városház téren. Az összefogás jelentőségéről beszélt Jakab Péter, a Jobbik, valamint Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője is. Úgy fogalmaztak, a közös cél érdekében fontos letenni a pártzászlókat, ez pedig Ózdon meg is valósult.

Jakab Péter és Varga László országgyűlési képviselőkkel, valamint az Ózdiakért és Ózdért Egyesület jelöltjeivel találkozhattak a helyiek a Városház téren. A két képviselő és Janiczak Dávid, az egyesület polgármesterjelöltje egyaránt az összefogás fontosságáról beszéltek.

„Nagyon világos az ózdiak akarata. Az ózdiak nem akarják újra a Fideszt Ózd város vezetésében látni. Azt gondolom, hogy elégedettek az elmúlt évek munkájával. Az ellenzéki pártok pedig meghallották az ózdiak hangját, letették a pártzászlókat, összefogtak az ózdiak és Ózd érdekében” - mondta Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője.

Jakab Péter szerint a kormány nem igényli a párbeszédet, nem kíváncsi az emberek véleményére, ehelyett a gyűlöletre, az ellentétekre épít. Ózdon azonban megmaradt a demokrácia egyfajta szigete.

„Amikor különböző pártállású, különböző világlátású emberek képesek leülni egy asztalhoz, és képesek közösen gondolkodni, egy közösség, egy település jövőjéről, én azt hívom úgy, hogy fejlődés. Ezt hívjuk úgy, hogy demokrácia. 2010-től elszokott ettől az ország, hiszen kinyilatkoztatások szoktak történni, fideszes kiskirályok megmondják, mire gondolnak, onnantól nincs apelláta” - fogalmazott Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Abban mindannyian egyetértettek, hogy az Ózdon megvalósult összefogás nem csupán átmeneti, az a teljes önkormányzati ciklusra, sőt hosszú távra is működőképes. 2022-ben ez hozhatja el a kormányváltást.

„Már az elmúlt hónapokban megmutatták a képviselőjelöltjeink, hogy tényleg komolyan gondolták, hogy a pártzászlót letettük és magunk mögött hagytuk. Csak Ózdért és az ózdiakért akarunk dolgozni. Ez életképes lesz az egész cikluson keresztül, hiszen meg akarjuk mutatni az egész országnak, hogy képesek vagyunk párthovatartozás nélkül, tényleg függetlenül vezetni egy ekkora várost” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület polgármesterjelöltje.

Janiczak Dávid elmondta, vasárnap minden szavazatnak jelentősége lesz, ők pedig azokra számítanak, akik szeretnék, hogy megmaradjon az emberközeli, fejlesztéseket a városba hozó önkormányzat.


617_0_t 617_1_t 617_2_t 617_3_t
617_4_t 617_5_t 617_6_t 617_7_t
617_8_t
Vissza