Járdát építenek (képgalériával)2019. október 10. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8619_0_300.jpgJárdát építenek a Március 15. úton. A kivitelezés a kerékpárúthoz kapcsolódó beruházás keretében valósul meg. A kicsivel több mint ötszáz méteres szakasz egy részének szegélyezése már megtörtént, hamarosan elkezdődik az aszfaltozás is. Vitális István, a terület képviselője elmondta, hogy a járda kialakításával egy több éve húzódó probléma oldódik meg.

A Március 15. úton régóta fennálló probléma volt, hogy egy szakaszon egyáltalán nem volt járda, így a gyalogosok csak az úttesten tudtak közlekedni. Vitális István, a terület képviselője elmondta, hogy a környéken élők már évekkel ezelőtt is megkeresték őt felvetéseikkel ehhez kapcsolódóan, de egészen eddig nem történt érdemi lépés az ügyben. Most azonban a kerékpárút-hálózat kiépítésének egyik elemeként hamarosan megvalósul a kivitelezés.

„Egy nagyon régi problémának a megoldásához érkeztünk. Ciklusokat átívelően még a szocialisták idejében elkezdődött a Március 15. úti járda építése, a fideszes időszak alatt folytatódott, és most elmondhatjuk, hogy végre befejeződik. Egy olyan balesetveszélyes helyzet szűnik meg végre, amely egy nagyon komoly lakossági igény volt. Engem is többen megkerestek aláírásokkal is” - mondta Vitális István, területi képviselő.

A munkálatok már egy ideje zajlanak. Az 518 méteres szakaszon egy méter hatvan centiméter széles járda készül, az út oldalán negyven centiméteres szegélyezéssel, amely húsz centiméter széles süllyesztett szegélyből és húsz centiméteres gömbsüveg sorból fog állni, a belső oldala pedig öt centiméter kerti szegéllyel lesz kialakítva. Jelenleg a védőréteg terítése és tömörítése történik, illetve a megfelelő szintet is most állítják be a betongerenda alá.

„A maradék részt kell még leszegélyeznünk, illetve a későbbiek folyamán a CKT réteget ráterítenünk 12 centiméter vastagságban, illetve két réteg aszfaltot fog kapni, három és négy centiméter vastagságban” - nyilatkozta Gyurkó Tibor, a Lasped Kft. építésvezetője.

Gyurkó Tibor elmondta: az, hogy mikor tudják elkezdeni az aszfaltozást, a keverőtelepek kapacitásától is függ. A kerékpárút-hálózat kiépítése a teljes beruházást tekintve jól halad. A város egyéb területein is folyamatos a munka. Ózd-Alsón például legkésőbb jövő hét elején kezdődnek az ásások.


619_0_t 619_1_t 619_2_t 619_3_t
619_4_t
Vissza