Televíziós vita (képgalériával)2019. október 11. (péntek) 19:00 - Politikanews/8622_0_300.jpgÉlő tévévitán vettek részt tegnap este a polgármesterjelöltek. Az Ózdi Városi Televízióban fél 8-kor jelentkezett választási műsorban a négy jelölt egyenként tizenöt percet kapott gondolatai kifejtésére. A társalgás során a turizmus, a gazdaság, a gondoskodás és a biztonság témaköreit érintették, illetve a beszélgetés végén arra is lehetőséget kaptak, hogy meggyőzzék a választópolgárokat.

Polgármesterjelöltek érkeztek tegnap este a városi televízió szerkesztőségébe, ahol élő vita keretében biztosítottak lehetőséget nekik arra, hogy a megadott témakörökben ütköztessék véleményüket. Ez azért is számít nagy dolognak, mert sok városban nem jött létre az effajta társalgás. Törekedtek arra, hogy minél szélesebb körben eljuthasson az érdeklődőkhöz az adás, így azt nemcsak a televízióban láthatták a helyiek, hanem a legnagyobb közösségi oldalon is nyomon követhették az eseményeket. A műsorban mindegyik polgármesterjelölt tizenöt percet kapott arra, hogy kifejtse véleményét a néhány nappal korábban kiküldött témákat illetően. Ezek a turizmus, a gazdaság, a gondoskodás és a biztonság voltak. A ráadásban mindenki kapott még két percet arra is, hogy elmondja a nézőknek, hogy miért is érdemes rá leadni a voksokat. A megszólalás sorrendjét egyébként egy rögtönzött sorsolással döntötték el. Ennek megfelelően Vitális István független polgármesterjelölt kapott először szót.

„Én egy attitűdöt, egy hozzáállást ajánlok önöknek, illetve egy tapasztalatot. Közel harminc évet töltöttem el a politikában. Én úgy gondolom, hogy az önkormányzatba, mint politikai testületbe, politikusok kellenek. Húsz éve vagyok valamilyen pozícióban a testületen belül is. Tizenhárom éve vagyok képviselő, töltöttem be elnöki pozíciót, voltam a polgármester tanácsadója, voltam sok-sok bizottságnak az elnöke, önkormányzati cég felügyelő bizottságának az elnöke. Összességében nagyon komoly önkormányzati tapasztalatom van. Emellett huszonöt éve vállalkozó vagyok, főállásban” - mondta Vitális István, független polgármesterjelölt.

Másodikként Pap Ferenc független polgármesterjelölt következett. Kiemelte, hogy igen gyorsan tud dönteni, egy polgármesternek pedig gyakran kell jó döntéseket hoznia.

„Nem ilyen vitára készültem. Én pro és kontra beszélgetésre készültem, hogy valójában vitázni fogunk. Nem voltam tisztában a témakörökkel, nem igazán készültem rá. Miért érdemes rám szavazni? Talán csak azért, mert én csak az igazat mondom, meg azt, ami van. Ennyi röviden. Ja meg jól döntök, nekem elég ennyi. Viszonylag gyorsan döntök, megvizsgálok mindent sok szemszögből” - emelte ki Pap Ferenc, független polgármesterjelölt.

A hármas számot Janiczak Dávid az Ózdiakért és Ózdért polgármesterjelöltje húzta. A jelenleg is regnáló polgármester elmondta, hogy számára a legfontosabb, hogy ne csak egy szűk körért dolgozzon, hanem egy egész városért.

„Az elmúlt öt évben sikerült megvalósítani egy olyan városvezetést, aminek köszönhetően folyamatos kapcsolatot tartottunk egymással. Szintén a modern kor vívmányait kihasználva gyors problémamegoldást tudtunk létrehozni Ózd városában. Sikerült elindulnunk egy fejlődő pályán. Tizenkilenc projektet gondozunk jelenleg, nyolcmilliárd forintnyi támogatás érkezett Ózd városába. Én bízom abban, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk, hogy folytassuk ezt a nagyon komoly, embert próbáló, ugyanakkor talán a világ egyik legszebb hivatását” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület polgármesterjelöltje.

Végül Eke István a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szólt az ózdiakhoz. Úgy fogalmazott, hogy Ózd jelenleg négy és fél milliárdból gazdálkodik, és megválasztása esetén a ciklus végére szeretné ezt az összeget megduplázni.

„Én azt gondolom, hogy az elmúlt öt évben elért vívmányokat megtartva most egy olyan időszaknak kell elkövetkeznie Ózd városában, amikor a gazdaság fontos szerepet kell, hogy kapjon. Az elkövetkező fejlesztésekre akkor van lehetőségünk, ha Ózd városának stabil, gazdaságilag felívelő programot tudunk kínálni. A felívelő programnak köszönhetően a városnak megnőnek a helyi adóbevételei, és ebből egy élhető, biztonságos és mindenki számára élhető várost tudunk teremteni” - fogalmazott Eke István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Azt, hogy a jelöltek közül ki legyen a polgármester október 13-án vasárnap reggel hat és este hét óra között dönthetjük el akkor, ha élünk választójogunkkal.


622_0_t 622_1_t 622_2_t 622_3_t
622_4_t 622_5_t 622_6_t 622_7_t
Vissza