Magabiztos győzelem (képgalériával)2019. október 15. (kedd) 19:00 - Sportnews/8635_0_300.jpgÖtgólos győzelmet aratott a Balassagyarmati Kábel SE felett az ÓAM-Ózdi KC felnőtt együttese. Az első percekben tudtak csak dominálni a vendégek, a folytatásban végig kézben tartották a meccset Szakál György tanítványai. A sikernek köszönhetően a mieink a tabella hetedik helyéről várják a folytatást.

A Balassagyarmatot fogadta az ÓAM-Ózdi KC a férfi NBI/B keleti csoportjának ötödik fordulójában. A találkozó első perceiben tudtak csak dominálni a vendégek, utána kézbe vették az irányítást a hazaiak. Minden poszton jó teljesítményt nyújtottak a mieink, melynek köszönhetően hétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre az ózdiak. A második játékrészben a cseréknek köszönhetően feljebb tudtak zárkózni a gyarmatiak, ám a pontok sorsa ekkor sem forgott veszélyben. Végeredmény ÓAM-Ózdi KC – Balassagyarmati Kábel SE 29-24. Ez azt is jelenti, hogy a csapat győzelemmel avatta fel újonnan kapott mezét. Szakál György elmondása szerint elégedett volt a pályán látottakkal, és a rotáció is jól sikerült.

„Az elképzeléssel nem volt baj. Szerintem öt fölött van azoknak a lövéseknek a száma, amik a kapufán csattantak. Volt olyan is, amikor tíz volt közte, de már többször elmondtam, hogy ezt a játékot nem tudja hat ember végigjátszani. Nem is akarom, hogy egy hatos játssza végig a mérkőzéseket. Voltak biztató jelek a pályára küldött játékosoknál is” - értékelt Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A Balassagyarmat nagy reményekkel érkezett Ózdra, hiszen szerették volna megszerezni első győzelmüket az idei kiírásban. Edzőjük szerint azonban ilyen teljesítménnyel ez nem megoldható.

„Először is muszáj gratulálni a hazai csapatnak és a kollégámnak, hiszen a meccsen jól játszottak. Nekünk is voltak lehetőségeink, sima lövések és helyzetek, de a játékosaink hibáztak. Egy ilyen meccsen ahova jössz egy ponttal, a hazai csapatnak pedig csupán három pontja van, túl sok ez a hiba. Sajnos megint veszítettünk” - mondta Ivanica Zoltán, a Balassagyarmati Kábel SE edzője.

A mienk a győzelemnek köszönhetően eddigi öt megszerzett pontjukkal a tabella hetedik helyéről várják a folytatást. Nem sok idejük lesz pihenni a srácoknak, hiszen szerdán ismét farkasszemet néznek majd a Balassagyarmati Kábel SE-vel, ám akkor a Magyar Kupa aktuális játéknapján. Vasárnap pedig Balmazújvárosban vendégszerepelnek a bajnokság hatodik fordulójában.


Képek forrása: ozdikc.hu

635_0_t 635_1_t 635_2_t 635_3_t
635_4_t 635_5_t 635_6_t 635_7_t
635_8_t 635_9_t
Vissza