Folyamatos munka (képgalériával)2019. október 15. (kedd) 19:00 - Városnews/8637_0_300.jpgJól halad a kerékpárút-hálózat kiépítése. A kivitelező cég munkatársai a város több területén is párhuzamosan dolgoznak. A Piac úti hídnál némi tervmódosítást követően jelenleg a betonfelület előkészítése zajlik. Ózd-Alsónál a Rozsnyói úttal párhuzamosan pedig szombat reggel kezdődtek el a földmunkák.

A Piac úti híd munkálatai augusztus elején kezdődtek meg, majd következett a 28 napos beton kötési idő. Hamarosan a vasszereléseket helyezik el a dolgozók, de előtte még a régi betonfelületet kell megtakarítaniuk a portól és szennyeződéstől, valamint úgynevezett tapadóhíddal és alapozó réteggel is el kell látniuk a területet.

„Apróbb problémába ütköztünk abban a tekintetben, hogy a régi és az új híd együtt dolgozása miatt módosítani kellett a tervet, ugyanis új vasszereléseket kellett legyártani, amelyek másfél, két hete érkeztek meg. A híd zsalu rendszere a napokban érkezett meg, ezt a jövő héten fogjuk összeállítani” - mondta Gyurkó Tibor, a Lasped Kft. építésvezetője.

Gyurkó Tibor elmondta azt is, hogy mivel a régi híd szárnyfala mellett csatlakozott a patakba a csapadék csatorna, abba beleütközött volna a hídfő, ezért meg kellett kerülniük a jelenlegi híd alapját egy 500 milliméter átmérőjű csővel, amelyet még ki fognak egészíteni egy 300 milliméteressel is, ugyanis ez felel azért, hogy egy esetleges felduzzadás esetén megfelelő úton távozhasson a víz a mederbe. Ózd-Alsónál is megkezdődtek a földmunkák, a Rozsnyói úttal párhuzamosan 318 méteres szakaszon építik ki a kerékpárutat, itt 35-40 centiméteres mélyen ásnak gépi erővel.

A kivitelező cég munkatársai naponta száz köbméter földet szállítanak el az Ipari Park területére, amit majd ott is fognak újrahasznosítani.
 
Ezen a részen szombaton reggel kezdték el a feladatokat és egészen jól haladnak, már csak körülbelül hetven méter van hátra, a tervek szerint szerda estére végeznek is a földmunkával. Ezt követően a szegélyeket helyezik el, majd a pályaszerkezeti rétegek terítésével folytatják az építkezést.


637_0_t 637_1_t 637_2_t 637_3_t
637_4_t 637_5_t 637_6_t 637_7_t
637_8_t 637_9_t
Vissza