Megvan a továbbjutás (képgalériával)2019. október 17. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/8644_0_300.jpgRövid időn belül másodszor győzte le a Balassagyarmati Kábel SE-t az ÓAM-Ózdi KC, a sikernek köszönhetően pedig továbbjutott a Magyar Kupa következő fordulójába. A mérkőzés során egyébként végig domináltak a hazaiak, és csupán annyit adtak ki magukból, amennyi szükséges volt a találkozó megnyeréséhez.

Négy napon belül másodszor nézett farkasszemet egymással az ÓAM-Ózdi KC és a Balassagyarmati Kábel SE a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A két NBI/B-s együttes ezúttal a Magyar Kupa második fordulójában találkozott egymással. A meccs hasonlóan indult mint vasárnap, hiszen a piros-kékek domináltak. Az első félidő végére ennek megfelelően ötgólos előnnyel vonulhattak a szünetre. A második játékrészben valamelyest feljebb tudtak jönni a vendégek, ám az utolsó percekben ismét rákapcsoltak az ózdiak, így felesleges energiák befektetése nélkül hozták le a mérkőzést. Végeredmény ÓAM-Ózdi KC – Balassagyarmati Kábel SE 29-28.

„Nagyon örülök az eredménynek. Leginkább annak, hogy mindenkit pályára tudtam küldeni a kapuson kívül, Borisz ma kapott egy nap pihenőt. Szerintem nagyon sokszor jól játszottunk, jó volt a védekezés. A második félidő végénél éreztem úgy, hogy vissza kell hozni a csapatot, mert ott kicsit megült az eredmény, és az ellenfél lendületben volt. A Zsigmond Geri vezérletével sikerült úrrá lenni ezen a mélyponton, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést” - értékelt Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A vendégek nagy reményekkel érkeztek az összecsapásra, hiszen vasárnap edzőjük szerint sok hibával játszottak. Ivanica Zoltán szerint ezen a mérkőzésen már sokkal inkább sikerült megvalósítaniuk az elképzelésüket.

„Először is gratulálni szeretnék a hazai csapatnak a győzelemhez. Ha valaminek örül az az, hogy gondolom jobban néztünk ki mint vasárnap. Nekünk ez egy nagyon fontos meccs volt, mert vasárnap a Kecskemét érkezik hozzánk, és jól fel akarunk készülni arra a mérkőzésre” - mondta Ivanica Zoltán, a Balassagyarmati Kábel SE edzője.

A mieink a győzelemnek köszönhetően a Magyar Kupa harmadik fordulójába jutottak, ahol ismét egy egyenes kieséses meccsen csapnak majd össze egy rivális alakulattal. A sorsolást egy későbbi időpontban tartják meg.


644_0_t 644_1_t 644_2_t 644_3_t
644_4_t 644_5_t 644_6_t 644_7_t
Vissza