Nagy lehetőség2019. október 18. (péntek) 19:00 - Híreknews/8648_0_300.jpgNagy megtiszteltetésben lesz részük ma este az Erica C. Dance School and Company ózdi csoportjainak. A táncosok lehetőséget kapnak arra, hogy Zoltán Erika Szerelemre születtem című budapesti szuperkoncertjén, egy húszperces blokkban több koreográfiát is előadjanak. A fiatalok dolgát az is nehezíti, hogy egy Magyarországon eddig nem látott technikájú és formájú színpadon kell bemutatni a produkciójukat.

Lázasan gyakoroltak az Olvasó nagyszínpadán az Erica C. Dance School táncosai. Jól látszódott, hogy egy nagyszabású produkcióra készülnek. Zsámbokiné Vadas Szilvia elmondta, hogy egyedülálló a lehetőség, amit kaptak.

„Az az igazság, hogy nyugodt szívvel mondhatom, hogy a tánciskola 21 éves fennállása óta az eddigi legnagyobb lehetőséget kaptuk, és megtiszteltetést személy szerint Zoltán Erikától és Kátai Róberttől. Október 18-án este nyolc órás kezdéssel Budapesten a Syma csarnokban rendezik meg a Zoltán Erika szuperkoncertet. Harminc év harminc dal, Szerelemre Születtem címmel. Nyár végén kaptuk meg azt a lehetőséget, hogy az ózdi és az egri testvériskolánkból is három csoporttal elmehetünk. Képviselhetjük a várost és a saját iskolánkat” - mondta Zsámbokiné Vadas Szilvia, az ECDS Ózd iskolavezetője.

A koreográfiák elkészítésére teljesen szabad kezet kapott Szivacs, és külön kérték a szervezők, hogy a rájuk jellemző stílusjegyek jelenjek meg a produkcióban. A fiatalok dolgát az is nehezíti, hogy hazánkban eddig nem látott színpadtechnikával dolgoznak majd, így egy speciális formájú tánctéren kell bizonyítaniuk a hip-hoposoknak.

„Elsősorban ez egy nagyon nagy lehetőség a táncosok, a csoport és a tánciskola számára, hiszen ritkán van ilyen nagy lélegzetvételű fellépésünk. Rengeteg ember, nagy színpad, nagyon nagy szervezés. Az egész évet ezzel kezdtük, hogy tulajdonképpen erre készültünk” - nyilatkozta Demeter Dorottya, az ECDS Ózd táncosa.

„Én igazából nagyon várom. Már hetek óta erre készülünk. Szerintem ez mindenki életében elég nagy mérföldkő, hogy egy Erika koncerten felléphetünk. Már Erika is készülődik a koncertre, kaptunk tőle egy videót. Ő is ügyesen készülődik, úgy ahogy mi” - fogalmazott Porcs Luca, az ECDS Ózd táncosa.

A helyi táncosok egy húszperces blokkban mutathatják meg a közönségnek, hogy mit tudnak. Ezalatt az idő alatt többször át is kell majd öltözniük, így komoly logisztikát vesz igénybe a produkció lebonyolítása.

Vissza