Közös mozgás (képgalériával)2019. október 22. (kedd) 19:00 - Sportnews/8659_0_300.jpgKözel hetvenen vették be a Március 15. úti lépcsősort a Kondi Napok szabadidős programsorozat mostani fordulójában. Jellemző, hogy ez az állomás az egyik leginkább kedvelt a hat közül. Külön öröm, hogy ezúttal a gyermekek is szép számban megjelentek, és teljesítették a nekik kiszabott távot.

Igazi napsütéses őszi délelőttön szervezték meg a Kondi Napok legutóbbi állomását. Már fél tíz körül többen tartózkodtak a Március 15. úti lépcsősornál, a résztvevők biztonságára az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai vigyáztak. A hagyományoknak megfelelően most is az óvodások kezdték meg a sort. Ezután az általános- és középiskolások következtek, nekik már nagyobb távot kellett teljesíteniük. A fiatalok nagy kedvvel szelték a lépcsősort, mindenki a tőle telhető legjobbat nyújtotta. Elmondható, hogy ez az egyik legkedveltebb száma a hat állomásból álló programsorozatnak. Voltak, akik már visszajárónak számítanak, ám akadtak olyanok is, akik először tesztelték felkészültségüket a 200 lépcsőn.

„Ahhoz képest, hogy első alkalommal indulok ezen a lépcsőfutó versenyen, meg vagyok magammal elégedve. Most már legalább van viszonyítási alapom, és legközelebb jobban fogok teljesíteni” - nyilatkozta Veres Adonisz.

Ez alkalommal korosztályonként éremmel is díjazták a leggyorsabbakat. A negyven év alatti férfiak mezőnyében Bakó Dávid végzett az élen.

„Elég nehéz volt, elsőre nem gondoltam volna. Mondták a többiek, hogy el fogok savasodni a legvégén, ezt nem gondoltam volna. Igazából mint akit elvágtak. Az utolsó harminc lépcsőfoknál, ott nagyon nehéz volt. Egy kis korlát segítséget is igénybe kellett venni, de szerencsére sikerült” - mondta Bakó Dávid, a negyven év alatti férfiak első helyezettje.

Ugyancsak ebben a kategóriában a hölgyeknél Bari Ágnes hódította meg először a kétszáz lépcsőt.

„Nagyon tetszett. Igazából már sokadszorra veszek részt ezen a versenyen. Nekem mindig nagy kihívás, és mindig szeretem így próbára tenni a felkészültségemet a többiekkel” - fogalmazott Bari Ágnes, a negyven év alatti nők első helyezettje.

A program sikerességét mutatja, hogy idén közel hetvenen teljesítették a korosztályonként kijelölt távot. Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke szerint egyre többen kapcsolódnak be a közös testmozgásba.

„Én úgy gondolom, hogy főleg kisgyerekekkel jöttek sokan. Ovisok, alsó tagozatosok. Volt olyan iskola, aki ezt komolyan vette és rászervezett. A szülők is nagyon örültek. Ez most tényleg verseny volt. Azonban aki csak felért, és nem ért el helyezést, az se hiszem, hogy megbánta, mert nagyon szép idő volt” - emelte ki Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke.

A szabadidős programsorozat legközelebb november 17-én folytatódik. Akkor a résztvevők a hagyományos túrán vehetnek majd részt, amelyen a hangonyi hármas keresztet veszik célba.


659_0_t 659_1_t 659_2_t 659_3_t
659_4_t 659_5_t 659_6_t 659_7_t
659_8_t 659_9_t 659_10_t 659_11_t
659_12_t 659_13_t 659_14_t 659_15_t
659_16_t 659_17_t 659_18_t 659_19_t
Vissza