Segítő Szolgálat (képgalériával)2019. október 30. (szerda) 19:00 - Városnews/8681_0_300.jpgA Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálatának tízéves működését ünnepelték Ózdon. Az Olvasó Adorján Lajos termében megtartott eseményen a színes programokon kívül a misszió vezetője, Durkó Albert és Janiczak Dávid polgármester is beszédet mondott. Kijelentették, hogy a jövőben közös munkát is terveznek városunkban az idősek és akár a fiatalok gondozása terén is.

Ady Endre versével kezdődött meg a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálatának tízéves működését ünneplő, a szépkorúak hónapjával egybekötött rendezvény városunkban. A jubileumi eseményre a misszió vezetője, Durkó Albert is ellátogatott. A szolgálat jelenleg körülbelül 13 ezer rászorulót lát el, ebbe beletartozik többek közt házi segítségnyújtás, étkeztetés és lelki segítség is. Ezen kívül pedig több módon próbálnak segíteni az ezt igénylőkön.

„A Cigánymissziónak sok területe van, így a Segítő Szolgálat, ami idősgondozásban tevékenykedik. Van Cigány Módszertani és Kutató Központunk, van általános iskolánk, középiskolánk, bölcsődénk és sok más tevékenységet is végzünk. Általában a hátrányos helyzetű társadalmi réteg felzárkóztatásáért dolgozunk. A Segítő Szolgálatot pedig az idős gondozásra és ellátására hoztuk létre” - mondta Durkó Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziójának misszióvezetője.

Az ünnepség előtt a misszió vezetője városunk vezetésével is tárgyalt a jövőbeli közös munka lehetőségéről. Janiczak Dávid polgármester elmondta, ahogyan hazánkra, úgy Ózdra is elöregedő társadalom jellemző, tehát az idősek lehető legjobb gondozását is kötelességének érzi.

„Annyit talán elárulhatok, bár még az ismerkedés korai fázisában járunk a misszióval, hogy közös munkát is tervezünk Ózd városában, kívánjuk segíteni a tevékenységüket. Én úgy gondolom, hogy minden lehetőséget meg kell arra ragadni, hogy azokat, akik gondozásra szorulnak, legyenek azok fiatalok, vagy idősek, a lehető legjobb ellátási formákban részesítsük, akár önkormányzati szinten, akár pedig egy segítő misszió, vagy bármiféle szervezet által, akikkel a céljaink egyeznek” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az ünnepségen több műsor is várta az érdeklődőket. Verset szavalt többek közt Szala Viktória és Millerné Papp Nóra. Emellett több dalt énekelt Barkóczi Beáta, Kovács Gyuláné és Budai Zoltán nótaénekes is.


681_0_t 681_1_t 681_2_t 681_3_t
681_4_t 681_5_t 681_6_t 681_7_t
Vissza