Betöltetlen álláshelyek2019. október 30. (szerda) 19:00 - Városnews/8682_0_300.jpgKözalkalmazotti jogviszonyba keresnek munkavállalókat az Ózdi Városüzemeltető Intézménybe és az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézményhez is. A legtöbb pozíció betöltéséhez szakképesítés szükséges, érdeklődni, jelentkezni az önkormányzati fenntartású cégek elérhetőségein lehet.

Jelentős mértékű munkaerőhiány sújtja úgy térségünket, ahogy városunkat is – legalábbis ami azokat az álláshelyeket illeti, amelyek betöltéséhez szakképesítés szükséges. Nemcsak a különböző cégek, vállalkozások küzdenek ezzel a problémával, hanem az önkormányzat üzemeltetésében lévő intézmények is. Ilyen például az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény, ahová különböző munkakörökbe, hozzávetőleg tizenöt pozícióra várnak jelentkezőket.

„A felsőfokú szociális végzettséggel rendelkezők száma nagyon kevés a városban, és ez megmutatkozik az intézményi hálózaton belül. Tehát a felsőfokú szakképesítéssel rendelkező kollégák nagyon nagy hiányban vannak. Nagyon kevesen jönnek el, a közalkalmazotti bértábla alacsony szintje miatt nincs a szakmának megtartó ereje, nagyon nagy a kiégés a kollégák között, hiszen egy olyan munkát kell végezniük, ami nagyon nagy napi stresszel jár együtt” - mondta Gál Katalin, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény mb. intézményvezetője.

Az intézményvezető elmondta továbbá, hogy van túljelentkezés, azonban sok az olyan pályázó, akinek nincs felsőfokú szociális szakképzettsége, pedig ez alapfeltétel a legtöbb pozíció betöltéséhez. Az ÓTSZEGYII mellett az Ózdi Városüzemeltető Intézmény is folyamatos munkaerőhiánnyal küzd, az utóbbi időben ott is több poszt megüresedett.

„Elég régóta keresünk munkavállalókat, akiket természetesen most közalkalmazotti, azaz főállású jogviszonyba keresünk, és nem közfoglalkoztatotti jogviszonyba. Ilyen például az ebrendész. Nagyon régóta egyedül viszi egy ebrendész az Állategészségügyi Telepünket, ezen muszáj változtatni. Másik három munkakör, ahová még keresünk munkavállalókat, az a műszaki előadó, autóvillamossági szerelő és autószerelő” - nyilatkozta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Természetesen mindegyik munkakör betöltésénél előnyt jelent a szakmában szerzett tapasztalat, gyakorlat, de a pályakezdők alkalmazásától sem zárkóznak el. A meghirdetett pozíciókról érdeklődni és azokra jelentkezni az ÓTSZEGYII (tel.: 48/472-341, e-mail: otszegyii.titkarsag@gmail.com) és az ÓVI (tel.: 48/471-422, e-mail: titkarsag@ovi-ozd.hu) elérhetőségein, illetve az intézmények titkárságán lehet.

Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény betöltetlen álláshelyei:

- 1 fő iskola- és ifjúság-egészségügyi orvos
- 2 fő házi gyermekorvos
- 2 fő háziorvos
- 2 fő gondozó
- 3 fő családsegítő
- 1 fő esetmenedzser
- 4 fő óvodai és iskolai szociális segítő


Vissza