Ösztönös reakció (képgalériával)2019. október 30. (szerda) 19:00 - Városnews/8683_0_300.jpgKistestű kutyára rontott egy kóbor eb ma reggel a Szent István úton. A környéken élők nyüszítésre lettek figyelmesek, és riasztották az Ózd Városi Rendészet munkatársait. A helyszínen kiderült, hogy a támadó négylábút chip hiányában nem tudják azonosítani, ezért most a lakosság segítségét kérik az ügyben.

Ma reggel a Szent István úton, a helyszínen szerzett információink szerint egy, a környéken élő hölgy sétáltatta két kistestű kutyáját, amikor megjelent két kóbor eb, egy pitbull és egy bernáthegyi. Előbbi jószág nekitámadt az egyik kiskutyájának, és megragadta. A hangzavar hallatán egy arra járó férfi sietett a segítségükre, akinek némi dulakodást követően sikerült a támadó négylábút egy vékony kötéllel a lépcső korlátjához kötöznie.

„Összeszaladtak, és meg akarták ölni egymást. A szomszéd nem mert lemenni a rámpán sem, mert attól félt, hátha nekimegy. Hát valami katasztrófa, hogy mi volt itt reggel. Fél héttől, arra ébredtem” - fogalmazott Progner Pálné.

Ma délelőtt még mindig láthatóak voltak az eset nyomai. Véres lett a föld és az itt parkoló gépjárművek is a dulakodás miatt.

„Az autó alá szeretett volna bebújni szerencsétlen kutyus, de nem tudott. Én úgy láttam, hogy a lába sérült nagyon. Befektette a hölgy ide a lépcsőházba, a másik kutyát kikötötték kötéllel a korláthoz. Az ide befektetett kutyus csupa merő vér volt, ahogyan láttam a lába sérült, aztán elvitte haza” - mondta Mede Anita.

Információink szerint a kiskutya kivizsgálása folyamatban van. Az Ózd Városi Rendészet munkatársaihoz több bejelentés is érkezett, akik azonnal a helyszínre siettek, és igyekeztek mielőbb tisztázni a helyzetet.

„Rögtön hívtuk az ebrendészt, aki mint kiderült szabadságon tartózkodott, miután elmondtuk neki az esetet, rögtön a helyszínere sietett ő is. Ő és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény segítségével sikerült a két ebet befogni. A másikat, vagyis egy bernáthegyit a Lehel vezér úton sikerült befognunk, és mindkét ebet az Állategészségügyi Telepre szállították” - nyilatkozta Szegedi József, az Ózd Városi Rendészet rendésze.

Az illetékesek a befogást követően azonnal ellenőrizték őket, de egyik négylábút sem tudták beazonosítani, ugyanis nem rendelkeztek chippel. A két állat jelenleg a Kovács-Hagyó Gyula úton található Állategészségügyi Telep 22-es és 29-es számú kenneljében tartózkodik. Az Ózd Városi Rendészet abban kéri a lakosság segítségét, hogy aki a két kutyus kilétével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, vagy esetleg felismeri őket, az tegyen bejelentést a 06-30/281-7321-es telefonszámon.


683_0_t 683_1_t 683_2_t 683_3_t
683_4_t 683_5_t 683_6_t
Vissza