Ütemterv szerint (képgalériával)2019. november 6. (szerda) 19:00 - Városnews/8699_0_300.jpgJól halad a csatornaberuházás városunkban. A Csépányi úton már a fix traffipax alatti részen tartanak a munkálatokkal, a munkavégzés az elmúlt napok esőzései ellenére is folyamatos. Amíg az időjárás engedi, folyamatosan dolgoznak a kivitelező cégek munkatársai, a főúton pedig aszfalttal történik az ideiglenes helyreállítás.

A Csépányi úton dolgoznak a kivitelező munkatársai a csatornahálózat csővezetékeinek lefektetésén. A régóta várt beruházás fizikai megvalósítása tavaly kezdődött meg Ózdon, és azóta is az ütemtervnek megfelelően halad. A főúton már a fix traffipax alatti résznél járnak, a városból kivezető szakaszon pedig hamarosan ideiglenes helyreállítást végeznek aszfalttal. A tervek szerint erről a területről december elején vonulnak le, addigra legalább kilencven százalékos készültséget szeretnének elérni. Az idei ősz enyhe, száraz időjárása eddig kedvezett a munkavégzésnek, bár az utóbbi napok esőzései már okoztak problémákat.

„A legrosszabb az, ami tegnap volt, hogy zuhog az eső, elázik a munkagödör, a talaj, amit vissza kellene tömörítenünk. Tehát itt komoly problémákat okoz az eső. A téli időszakban pedig mínusz öt fok alatt, tartósan hideg időben nem lehet dolgozni, nem lehet a műanyag csöveket fektetni. Ez nem azt jelenti, hogy fagyáskor nem tudunk dolgozni, mert ha napközben felmelegszik, felmelegítjük a csöveket, és olyan az időjárási körülmény, akkor tudunk dolgozni. Mínusz tíz fok körüli, tartósan hideg idő már nem alkalmas a munkavégzésre, akkor meg kell állni mindenképpen” - mondta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A konzorcium egyik tagja, a Mészáros és Mészáros Kft. alvállalkozói a többi hozzájuk tartozó területen összességében a csőfektetések mintegy nyolcvan százalékát már befejezték. Jelenleg Csépányon kívül Urajon is tevékenykednek. A város különböző területein eltérő a csatornázás készültsége. Táblában például már megtörtént a rész-műszaki átadás. Ott a szolgáltató elkezdte a rákötési tájékoztatók kézbesítését. A felhasználóknak az abban foglaltak szerint kell eljárni, és fontos, hogy a rákötéseket csak az erősebb, barnássárga csővel szabad elvégezni.


699_0_t 699_1_t 699_2_t 699_3_t
699_4_t 699_5_t 699_6_t 699_7_t
699_8_t
Vissza