Döntés előtt (képgalériával)2019. november 12. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/8712_0_300.jpgNyílt nap volt ma a József Attila Gimnáziumban. Az intézményben színes programokkal és bemutatóórákkal várták a továbbtanulás előtt álló általános iskolás tanulókat. A fiatalok megismerkedhettek az képzésekkel, betekintést nyertek a tanórán kívüli foglalkozásokba és a diákéletbe is.

Megtelt a József Attila Gimnázium tornaterme ma délelőtt. Az intézményben ugyanis a hagyományoknak megfelelően idén is nyílt napot tartottak, amelyre elsősorban a város és a térség általános iskoláiból vártak érdeklődőket. Az elérhető képzéseket Bolykiné Katona Erzsébet megbízott intézményvezető ismertette. Kiderült, hogy a gimiben működik műszaki-informatikai, emelt biológia-kémia, emelt nyelvi, emelt humán, katonai, valamint emelt testnevelés osztály is.

„Úgy gondolom, hogy ilyen választékból bármelyik tanuló tud választani kedvére megfelelőt. Ezek a képzések lehetővé teszik, hogy sikeresen felkészüljenek emelt szintű érettségire, illetve a továbbtanulásra. Hogy miért Ózd? Egy ilyen korú gyereknek véleményem szerint családban van a helye, mindenképpen Ózdon kell maradni, és sokkal egyszerűbb lesz úgy a továbbtanulásuk, és az egész életük, ha a szülői házba érkeznek haza, onnan indulnak el reggel, és a barátaik is itt vannak a városban a délutáni és szabadidős programokhoz” - hangsúlyozta Bolykiné Katona Erzsébet, a József Attila Gimnázium megbízott intézményvezetője.

Az érdeklődők színes programokon vehettek részt, és számos bemutatót is láthattak. Így a gimnázium tornászlányai is megmutatták tudásukat. Az intézményben néhány éve kialakítottak egy jól felszerelt labort, amely elősegíti a természettudományos tantárgyak oktatását. A nyílt napon kémiai kísérleteket is bemutattak.

A továbbtanulás előtt álló diákok tanórai foglalkozásokon is részt vehettek, és arra is volt lehetőségük, hogy a mostani JAG-osokat faggassák az őket érdeklő kérdésekről. A gimnazisták örömmel válaszoltak.

„Régen nagyon jól döntöttem, hogy ezt az iskolát választottam. Rengeteg tábor közül választhattam, nagyon sok pályázat keretén belül folytak ezek a táborok. Nagyon sok program van, és ez jobbá teszi a diákéletet ebben az iskolában” - mondta Pásztor Petra, a József Attila Gimnázium tanulója.

A nyolcadikosok életük egyik nagy döntése előtt állnak, ami meghatározhatja a következő éveiket. Éppen ezért igyekeznek minden olyan iskolát felkeresni, amely szóba jöhet.

„Nagyon nehéz szerintem eldönteni, hogy hova is szeretnék pontosan jelentkezni. Több szempontot is megfigyelek, mi az, amivel továbbtanulásilag fogok foglalkozni, mik azok, amik érdekelnek. Még most, ennyi idősen nem tudtam pontosan eldönteni, hova jelentkezek, mit írok majd a jelentkezési lapomra, ezért jövök minél több iskolába megnézni, mi a kínálat. Mit tudok itt csinálni, vagy esetleg más helyeken” - nyilatkozta Molnár Noémi, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A következő napokban, hetekben más ózdi intézmények is szerveznek még hasonló alkalmakat. A nyolcadikosoknak december hatodikáig kell jelentkezniük a központi felvételire, míg az általános iskolák február 19-ig továbbítják a jelentkezési lapokat a középiskoláknak.


712_0_t 712_1_t 712_2_t 712_3_t
712_4_t 712_5_t 712_6_t 712_7_t
712_8_t 712_9_t
Vissza