Természeti csodák (képgalériával)2019. november 12. (kedd) 19:00 - Kultúranews/8713_0_300.jpgPémerné Kassakürti Ágnes amatőr fotóit állították ki tegnap délután a Civil Házban. Az ünnepélyes megnyitón az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója, Pappné Szalka Magdolna elevenítette fel a közös munkával kapcsolatos emlékeit. A fő cél a természet csodáinak bemutatása, amelyet Ágnes a túrák során tapasztalhatott meg.

Szinte egy hely sem maradt szabadon a Civil Ház nagytermében, ugyanis fotókiállításra gyűltek össze az érdeklődők. Ezúttal Pémerné Kassakürti Ágnes amatőr fotóival ismerkedhettek meg a megjelentek. A megnyitón az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója, Pappné Szalka Magdolna elevenítette fel a közös munkából fakadó emlékeket.

„Jómagam, Pémerné Kassakürti Ágnes nevével, mint Ózd egyik polgárával, egyik civilével, az Ózdi Alkotók és Befogadók virtuális közösség létrejöttekor találkoztam először. Ekkor keresett meg engem, miszerint véleményemet kérte, és szerette volna, ha adminként magam is közreműködöm. Bár az admin szerepét nem mertem magamra vállalni, az ismeretségünk egyre több közös munkát is eredményezett” - mondta Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

Túrázz velem! Ezt a címet viseli Pémerné Kassakürti Ágnes, kompakt géppel készült fotóiból összeállított kiállítása. Első fényképezőjét gyermekkorában kapta meg, és azóta is féltve őrzi. Elmondása szerint nem művészi alkotásokról van szó, sokkal inkább ösztönből készülnek a képek. Persze szeretne profi módon megtanulni fotózni, és erre már vannak is törekvések.

„„Már több mint egy éve folyik a megbeszélés Demeter Pál Egerben élő, ózdi származású fotóművész és az Ózdi Művelődési Intézmények között. Épp azért, hogy létrejöjjön Ózdon egy fotósszakkör, mert körülbelül tíz olyan ember van, aki érdeklődik. Nem csak korosztályombéliek, hanem fiatalabbak is, akik nagyon szeretnének megtanulni profi fotókat készíteni” - nyilatkozta Pémerné Kassakürti Ágnes.

A kiállított alkotások a tervek szerint november végig lesznek láthatóak a Civil Ház nagytermében. Utána Kazincbarcikára kerülnek, hogy ott is megismerkedhessenek Pémerné Kassakürti Ágnes hitvallásával.


713_0_t 713_1_t 713_2_t 713_3_t
713_4_t 713_5_t 713_6_t 713_7_t
713_8_t
Vissza