Elindult a szolgáltatás (képgalériával)2019. november 14. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8727_0_300.jpgLeállt a távhő szolgáltatás tegnap délután három órakor Ózdon. Az üzemzavar 5530 lakást érintett városunkban. A hibát az okozta, hogy a fűtőerőműben rendkívül leesett a víznyomás, ugyanis a kazánokat lágy vízzel hűtik, és a rendszer nem tudta pótolni a megfelelő vízmennyiséget, ezért a védelmi funkció leállította a keringetést, az pedig a kazánokat is.

Ilyenkor a protokoll szerint két úton indulnak el a szakemberek, ellenőrzik az aknákat, valamint a szabadban lévő elzárókat, légtelenítőket, ürítőket is, és elkezdik kizárni az egyes ágakat, majd megpróbálják újratölteni a rendszert, hogy a gerincvezeték megteljen a telephelyig. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez a folyamat négy órát vesz igénybe, azonban most nem volt így, ezért tovább keresték a hibát. A Vasvár út 45. szám előtti aknában egy cső robbant szét, amelyet ma reggel hat órakor találtak meg a vállalat munkatársai.

„Ezt követően kezdtük visszanyitni az ágakat. Haladtunk szépen sorban, és arra a megállapításra jutottunk, hogy sajnos a Vasvár úti oldalt, a Katona József út 1-3, a Vasvár út 29, 31, 33 épületeknél kell keresni a hibát. A többi helyen pedig megpróbáltuk elindítani a szolgáltatást. Éjszaka két óra környékén a város nyolcvan százalékában helyreállt a távhőszolgáltatás” - nyilatkozta Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője.


727_0_t 727_1_t 727_2_t 727_3_t
727_4_t 727_5_t
Vissza