Adventi készülődés (képgalériával)2019. november 18. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/8739_0_300.jpgElkezdődött az adventi időszak a görögkatolikus egyház számára. A hívek tegnap az Ózdi Görögkatolikus Parókián gyűltek össze, hogy közösen készítsék el az idei év koszorúit. Az esemény a felkészülésen kívül a közösségépítésről is szólt.

A karácsonyhoz, azaz Krisztus születésének napjához közeledve a keresztény egyházak számára elkezdődik az adventi időszak. Ez a ciklus az Ózdi Görögkatolikus Parókián november 15-én indult. Így a hívek immár negyedik alkalommal, tegnap is hozzáfogtak a felkészüléshez, és közösen készítették el saját koszorúikat.

„Maga az advent is arról szól, hogy valamire készülünk. Nem csupán azzal kell készülni, hogy az ember figyeli a kirakatokat, hogy milyen ajándékokat vegyünk a gyerekeknek, hanem az embernek a mondhatjuk külsőségekben, de mégis becsempészve a lakóközösségekbe, a lakóházainkban egy apró kis jelet, ami közelebb hoz az ünnepnek a megéléséhez, amelyre mindannyian várunk, azaz Krisztus születésének a megéléséhez” - mondta Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

Bodnár Dániel görögkatolikus parókus szerint a legfontosabb és a legnagyobb ajándék ebben a rendezvényben az, hogy együtt lehet dolgozni. Így ezen az eseményen, mint ahogyan az már megszokott a görögkatolikus gyülekezetben, most is a közösségépítésé volt a főszerep.

„Az advent számomra nagyon fontos, és fontosnak tartom azt is, hogy a gyerekeinkkel közösen készüljünk, és ráhangolódjunk a karácsony hangulatára és az ünnepvárásra” - nyilatkozta Hegyi-Szakács Mónika.

A közösségépítő eseményen több különleges alkotás is készült, de a görögkatolikus egyház számára a böjt negyven napig, vagyis hat héten át tart. Így a koszorúikon is kettővel több, azaz hat darab gyertya található.


739_0_t 739_1_t 739_2_t 739_3_t
739_4_t 739_5_t 739_6_t 739_7_t
739_8_t 739_9_t
Vissza