Javuló helyzet (képgalériával)2019. november 26. (kedd) 19:00 - Városnews/8768_0_300.jpgCipóban is helyszíni bejárást tartottak a csatornázáshoz kötődő helyreállítási munkálatok kapcsán. A találkozót Zsuponyó Anett, a terület képviselője szorgalmazta, hiszen a város ezen részén is akadtak problémák. Mivel közben a gondok jelentős részét kijavították a kivitelező cég szakemberei, így a további egyeztetések csupán már a jövőbeni feladatokról szóltak.

Kiss István az Euroaszfalt Kft. főépítésvezetője beszélt arról, hogy milyen munkálatokat terveznek még a jövőben, illetve a tél beállta előtt Cipó környékén a csatornázást érintően. A terület képviselője a Martinovics Ignác út és a Kosztolányi Dezső utca kereszteződésbe invitálta a kivitelező cég szakembereit, hogy közösen járják végig azokat a részeket, ahonnan problémát jelzett a lakosság az ideiglenes helyreállítás kapcsán. Zsuponyó Anett elmondta, hogy korábban, pontosabban november 13-án már személyesen is beszélhettek a munkát végző cég képviselőivel, valamint pozitívan értékelte, hogy a találkozó eredményeként mára már több gond is megoldódhatott. Nyolc felvetésből hatot sikerült rendezniük.

„A Cipó út még kérdéses, tehát ott a konszolidációs idő függvénye, hogy tudják e aszfaltozni azt az útszakaszt vagy nem. A Martinovics úton, valamint a Kosztolányi Dezső utcában a munkálatok elkezdődnek, itt teljes aszfaltborítást fog kapni a két útszakasz. Az Építők útján és a Hajnóczy József utcában még frissek a munkálatok, tehát itt a téli karbantartás, ami még megfog történni” - mondta Zsuponyó Anett, területi képviselő.

A bejárás során érintették a Hajnóczy József utcát is. Itt főként a sár okozott gondot, ám ezt azonnal sikerült megoldaniuk, valamint ígéretet tettek arra is, hogy minden munkavégzés után rendezik majd az állapotokat, vagyis munkagéppel, csakúgy mint most, letisztítják az adott területet a könnyebb gyalogosközlekedés érdekében.

„A legtöbb panasz a süllyedésekről szólt, ez azokat a nyomvonalakat érintette, ahol befejeztük. Az esőzések nekünk dolgoznak, hiszen megmutatják azokat a problémákat, ahol kezelnünk kell, és igyekszünk is ezt megtenni. Én úgy érzem, hogy amikor bejelentik a hibákat, akár az önkormányzat részéről, akár ennek a területnek a képviselője részéről, azokat nyolc napon belül kezeljük, és visszajelzést fogunk adni a megadott táblázatban” - hangsúlyozta Kiss István, az Euroaszfalt Építő és Szolgáltató Kft. főépítésvezetője.

Akad olyan nyomvonal, amely alatt például gázvezeték húzódik és meg van süllyedve, bár ez nem a kivitelező cég munkaterülete, de Kiss István elmondta, hogy ezeket is helyreállítják, azonban garanciát nem tudnak vállalni rá. Idén még december 18-ig dolgoznak, az ünnepi időszakban, valamint januárban és februárban ügyeleti rendszerben folyamatos karbantartást végeznek majd.


768_0_t 768_1_t 768_2_t 768_3_t
768_4_t 768_5_t 768_6_t 768_7_t
Vissza